kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

dvd ekranı

Yavuz Baydar
26.09.2008
The Ballad of Jack and Rose / Tehlikeli Masumiyet (Sony BMG) Film: * * * / Ekstralar: *
2005 tarihli bu filmde gene muhteşem bir Daniel Day-Lewis izlemekteyiz.
Rolü de gerçek kişiliğine uygun: Radikal görüşleriyle tanınan 'isyankâr' Jack, kızıyla beraber, benzer radikallerin kurduğu bir komüne yerleşir. Ama Jack'in sağlığıyla ilgili endişeleri vardır. Bu yüzden kızının başını bağlamak için adaya 'gizli' sevgilisi Kathleen'i ve onun iki oğlunu davet eder.
Tabii bu karşılaşma farklı kültürlerin, beklenti ve duyguların çarpışmasına dönüşecektir. Sadece Day-Lewis değil, Katherine Keener ve Camilla Belle de harika. Çok dürüstçe yazılıp çekilmiş bir film.

Dark City / Karanlık Şehir (A&E Film) Film: * * * * / Ekstralar: * * *
The Crow ve I Robot'un yönetmeni Alex Proyas, bana göre, sinemada estetik standartlarına yeni bir nefes getirmişti bu filmle. Mevzu aslında Memento gibi. John Murdoch bir gün belleği sıfırlanmış olarak, bir cesedin yanında uyanır. Çok geçmeden, cinayet suçlamasıyla kentin tüm polis teşkilatını peşinde bulur. Kara kenti solukbenizli tuhaf adamlar yönetmektedir.
Olay böyle. Ama bundan ziyade, nasıl anlatıldığı önemli. Muazzam mekânlar, baştan sona özgün bir dünya.
Sinemaya gönül verenler için elzem bir 'Director's Cut'.

Nim's Island / Macera Adası (Tiglon) Film: * * * / Ekstralar: * * *
Hint Okyanusu. 11 yaşındaki Nim, mikrobiyolog Jack Russo ile bir adada farklı bir hayat yaşamaktadır.
En yakın arkadaşları deniz aslanı Selkie, pelikan Galileo ve iguana Freddie'dir. Arada bir denize açılıp planktonlar toplarken babasına yardım eder Nim. Ama Jack birkaç geceliğine açık denize çıkıp geri dönmeyince Nim, çareyi onu bulmak için en sevdiği yazar Alex Rover'ı çağırır. Bundan sonrası, bu üçlünün doğayla mücadelesi ve korkularını yenmesiyle ilgilidir.

Rescue Dawn / Şafak Harekatı (D Home) Film: * * * * / Ekstralar: * *
Büyük Alman yönetmen Werner Herzog, uzunca bir süre belgesel yaptıktan sonra gümbür gümbür bir macera filmiyle geri döndü. Bu, Alman asıllı pilot Dieter Dengler'in Vietnam savaşında ABD hava kuvvetlerinde görevliyken Laos'ta düşürülüp esir alınmasıyla ilgili bir gerçek öykü. Esir kampında sakin mizaçlı Martin'le tanışan Dieter, kamptan beraber kaçmayı başarır. Ama kaçış, vahşi ormanda bambaşka bir mücadeleyi ortaya çıkaracaktır. Herzog neredeyse The Deer Hunter çapında bir epik ortaya çıkarmış.
Haberin fotoğrafları