kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Revolver / Tabanca (Tiglon)

dvd ekranı

Yavuz Baydar
04.09.2008
Revolver / Tabanca (Tiglon)
Film:
/ Ekstralar:

Lock, Stock... ve Snatch ile peşpeşe ortalığı birbirine katan, başkalarına da ilham veren Guy Ritchie, dördüncü filminde, gangster türünde ne yapacağını artık pek bilmeyen bir yönetmen gibi duruyor. O olağanüstü ilk filminde başrol oynayan Jason Statham bu kez intikam peşindeki bitirim Jake Green. Hapisten yeni çıkan Green, başına gelenlerden sorumlu tuttuğu kumarhane sahibi Macha için kötü planlar yapar. Ama Macha da onun peşine adam takar. Bu arada Green bir paranoyaya girer: Ölecektir. Hikâye giderek karmaşıklaşır. Dağınık bir senaryosu da olsa, şık diyalogları ve 'edasıyla' ilgi çekmeye aday bir film.

Tristan & Isolde (Sony BMG)
Film:
* / Ekstralar: *
Ölüm, entrika, tutku, intikam ve zafer... Batı'nın bir nevi Leyla ile Mecnun'u sayılan bu görkemli hikâye, Robin Hood'dan tanıdığımız yönetmen Kevin Reynolds'un elinde görselliği muhteşem, kurgusu (her ne kadar asıl hikâyeye sadakati tam olmasa da) akışkan görkemli bir epik filme dönüşmüş. Tristan'ın ailesini yok eden despot İrlanda kralına karşı mücadelede ağır yaralanması ve tesadüfen kralın kızı tarafından bulunup iyileştirilmesi, doğan aşk ve sonrası, heyecanla izlenir türden.Türkiye'de sinemalara nedense gelmeyen filmi DVD'de yakalamak da hoş.

Prison Break Sezon 3 (Tiglon)
Dizi:
/ Ekstralar:

Kodes dizisinde 10 saatlik yeni tura hazır olun. İlk iki sezonda tanıdığımız mekanlar bu kez farklı. Michael bu kez ancak ölü olarak çıkılabilen bir Panama hapishanesinde kısılıdır, ve arkadaşları onu kurtarmak için ellerinden geleni fazlasıyla yapmaktadır. Dizinin ilk yedi-sekiz bölümü iyi ama söylendiği gibi ABD'de yaşanan senaristler grevi nedeniyle bu sezonun sonları biraz alelacele yapılmış gibi. Tabii bu Michael hayranlarının heyecanını keser mi, hiç sanmam.

Julia (Tiglon) (D Home)
Film:
* / Ekstralar: *
Erick Zonca'nın filmi eşine benzerine az rastlanır türden (bunu ancak Cassavetes imzalı Gloria ile kıyaslamak mümkün) bir kadın portresi çiziyor. 40 yaş krizi içinde, alkolik, kendine güvensiz, erkek düşkünü, yalancı, patavatsız Julia, kendi halinde hayatın anlamsızlığı içinde sürüklenirken Meksikalı Elena ile tanışır. Ve ondan para karşılığı oğlunu kaçırması teklifi alır. Kabul eder, ama işin içine korku dolu bir çocuk girince Julia dehşetengiz bir kararla karşı karşıya kalır. Julia rolünde, Tilda Swinton'a hayran kalacaksınız.
Haberin fotoğrafları