kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Ekim 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
La Disparue de Deauville / Hotel Riviera (D Home)

dvd ekranı

YAVUZ BAYDAR
12.09.2008
La Disparue de Deauville / Hotel Riviera (D Home) Film: * * * / Ekstralar: *
Yetenekli Fransız oyuncu Sophie Marceau, yönetmenilk yaptığı ikinci filmde Hitchcock'un başyapıtı Vertigo ile cilveleşen değişik bir gerilime imza atmış. Antalya Film Festivali'nde de ilgiyle izlenmiş olan bu filmde detektif Jacques Renard (Christopher Lambert) Riviera otelinin kayıp müdürünün izini sürerken yıllar öncesinde kalma şüpheli bir ölümle ve gizemli iki kadınla yüzyüze gelecektir. Bilmecelerle dolu bu usta işi filmde, 'kara film' geleneğinin şapka çıkarılacak bir yeni örneği gizli.

Awake / Anestezi (Sony BMG) Film: * * * / Ekstralar: *
Clay Beresford, 22 yaşında, başarılı bir bankacı. Ama kalbinde genetik bir rahatsızlık var. Sonunda, kalp nakli için ameliyat masasına yatar. Anestezi yapılır, ama bazen olduğu gibi, hareket edememesine rağmen tüm acıyı duyar. Bu arada, anlar ki, bu masadan sağ kalkamayacaktır, çünkü birileri ölümünden ötürü alınacak sigortaya göz koymuştur. Hikâye müthiş, ama filmin sonu hakkını tam vermiyor. Son 20 dakikasına kadar olanlara ise efektiyle, oyunuyla (Terrence Howard özellikle) denecek bir şey yok.

Battle in Seattle / İsyan (Sony BMG) Film: * * * * / Ekstralar: * *
Sevgilisi Stuart Townsend, yönetmen olarak başrole Charlize Theron'u koymuş. Seattle ilk defa Dünya Ticaret Örgütü (WTO) kongresine ev sahipliği yapacaktır. Herkes buraya kendi gündemiyle gelir. Tabii göstericiler de. Sakin başlayan protestolar, bir anda sokak savaşına dönüşür, her şey çığrından çıkar. 'Dünya gidişatı'na eleştirel bir bakış atan filmde polis rolünde Woody Harrelson, Ray Liotta ve Martin Henderson harikalar yaratıyor. Tabii Charlize de... Sinemalara bile gelmeden, DVD'nin keyfini çıkarın.

Funny Games / Ölümcül Oyunlar (Tiglon) Film: * * * * / Ekstralar: * *
Michael Haneke, izleyicileri dehşete düşüren filmin Hollywood versiyonunu yine kendisi çekti. Neredeyse kare kare, eskisiyle aynı. Ve onun kadar kuvvetli. Tim Roth ve Naomi Watts kusursuz. Eskisini seyredenler için yeni bir şey olmasa da, öykü o kadar sarıyor ki, belki de hatırlarken, meydan okuduğu izleyiciye neyi esasında anlatmak istediğini düşünmek için bile seyretmeye değer. Şiddet ve vahşet filmleri eğlence amacıyla ortaya dökülürken, bu film belki onlara da meydan okuyor.
Haberin fotoğrafları