kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Vitamin çorbası

09.10.2008
Tencereye yağı alın. Soğanları küçük küçük doğrayıp, tencerede pembeleştirin. Çarliston biberi küçük küçük doğrayıp ilave edin. 2 dakika kavurup, haşlanmış havuç ve kabakları doğrayıp, tencereye aktarın Patates ve kerevizleri soyup, bunları da doğrayıp, tencereye alın. 4 su bardağı suyu ilave edip, sebzeler yumuşayana dek pişirin. Sebzeler yumuşamaya başladığında 1 yumurta sarısını, 1 fincan unu ve 1 fincan yoğurdu iyice karıştırın. Bu karışım pürüzsüz olduğunda azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra, tuzunu atarak ateşten alın. Çorba kaselerine boşaltıp, servis yapın.

Not: Yoğurtlu bir çorba olduğu için tuzu en son ilave edin.

Malzemeler
*
1 adet kereviz
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 adet çarliston biber
* 1 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 adet yumurta sarısı
* 4 su bardağı su
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber