Tencereye yağı alın. Soğanları küçük küçük doğrayıp, tencerede pembeleştirin. Çarliston biberi küçük küçük doğrayıp ilave edin. 2 dakika kavurup, haşlanmış havuç ve kabakları doğrayıp, tencereye aktarın Patates ve kerevizleri soyup, bunları da doğrayıp, tencereye alın. 4 su bardağı suyu ilave edip, sebzeler yumuşayana dek pişirin. Sebzeler yumuşamaya başladığında 1 yumurta sarısını, 1 fincan unu ve 1 fincan yoğurdu iyice karıştırın. Bu karışım pürüzsüz olduğunda azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir iki taşım kaynattıktan sonra, tuzunu atarak ateşten alın. Çorba kaselerine boşaltıp, servis yapın.
Not: Yoğurtlu bir çorba olduğu için tuzu en son ilave edin.
Malzemeler
* 1 adet kereviz
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 adet çarliston biber
* 1 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı yoğurt
* 1 adet yumurta sarısı
* 4 su bardağı su
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Tuz
* Karabiber
Yayın tarihi: 10 Ekim 2008, Cuma
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2008/10/10/gny/haber,52944B49342A46138315758B2C1470E1.html
Tüm hakları saklıdır.