kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Ekim 2008, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan size çok özel tarifler

09.10.2008
Pirinçli börek
Pirinci iyice yıkayın, suyu ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Isıtılmış dört çorba kaşığı yağda soğanları karıştırarak 5 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip, karıştırarak 5 dakika daha soteleyin. Pirinç, maydanoz, yumurtanın beyazı, tuz ve karabiberi katıp harmanlayın. Yufkayı düz bir zemine yayın, üzerine yağ gezdirip ikinci yufkayı yayın. Yufkaları yağlanmış 30 cm. çapındaki fırın tepsisine hafif buruşturarak yerleştirin. Üzerine hazırladığınız harcı yayın. Kalan iki yufkanın aralarını da yağlayarak ve yufkaları hafif buruşturarak harcın üzerine yerleştirin. Bir çorba kaşığı yağ ile yumurta sarısını çırpıp, yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar, 30-35 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 1 paket hindi kıyma
* 100 gr. pirinç
* 250 mililitre su
* 4 adet yufka
* 100 mililitre zeytinyağı
* 1 adet orta boy soğan (ince çintilmiş)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 adet yumurta