kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Albümler tişört değil ki yazlığı olsun

08.10.2008
Kasım ayında çıkartacağı yeni albümü 'Zaaf'ta mevsime zıt, hareketli şarkılar seslendiren Berksan yedi yıllık kariyer planının istediği gibi gittiğini ve yeni yıla müzikal anlamda zirvede gireceğini söyledi..
'Çilek Dudaklarına' adlı şarkısı dillere slogan olan Berksan, 'Zaaf' adlı yeni albümünü çıkartmaya hazırlanıyor. Cosmopolitan dergisinin ekim sayısına röportaj veren Berksan hem albümünü hem oyunculuğunu hem de gelecek planlarını anlattı...

* 'Çilek Dudak' Berksan'ı bu albümden sonra hangi nick name'le hatırlayacağız?
'Boncuk' diye bir şarkı var. Diğeri gibi sloganlaşır mı bilmiyorum ama çok sevdiğimiz bir şarkı.

* Albüm kışa doğru çıktığına göre şarkılarda romantizm ağırlıkta diyebilir miyiz?
Tam tersi, çok hareketli bir albüm oldu. Bunun için yaz mevsimini beklemek manasız olurdu. Ben zaten hiç de sabırlı bir insan değilim. Albümler için yazlık- kışlık diye de bir ayrım oturtmuş değilim kafamda. Tişört veya kazak değil ki bu!

* Kendinizde değişiklikler yaptınız mı?
Zurnanın son deliği gibi gözükebilir ama görsellik bizim işimizin çok büyük bir parçası. Yolun daha başından her şeyi konuşup bir iş planı yaptık.

* Ne gibi?
İmaj çalışmaları için epey kabarık bir alışveriş listemiz var. Bunun için İtalya'daki bazı tasarımcılarla görüşüyoruz. Sahne şovları ve klip çekimleri için sekiz aydır, günde dört saat dans eğitimi alıyorum. Her şarkıya ayrı koreografi hazırlıyoruz. Dans ederken sesimde nefes düşüşleri olmaması için son derece yoğun bir tempoda spor yapıyorum.

PAZ VEGA'YI İSTERDİM
* Klibinizde oynamasını hayal ettiğiniz bir kadın var mı?
Gönül ister tabii Paz Vega klibimde oynasın ama sevgilisi ne der bu işe bilemiyorum!

* Sizi zor durumda bırakacak kadar çılgın hayranlarınızla karşılaşıyor musunuz?
Çok çılgın bir şeyle karşılaşmadım ama bazen ünlü olduğumu unuttuğum anlar oluyor. Öyle zamanlarda 'Berksaaaan' diye bir çığlıkla aniden kendime geliyorum.

* Bunaldığınız anlar oluyor mu?
Ben değil de arkadaşlarım bunalıyorlar haklı olarak. Buluşmuşuz, bir şey konuşacağız, konuşamıyoruz, yemek yiyemiyoruz. Sürekli bölünüyor.

* Özel hayatınıza vakit ayırabiliyor musunuz?
Ben özel hayatıma vakit ayırmazsam işimi yapamam. 'Hiç özel hayatım kalmadı' diyenler nasıl yaşıyorlar, gerçekten bilmiyorum. Bu bana çok yapay bir cevap gibi geliyor. Turneye çıktığım zaman bile kendime vakit yaratıyorum. Zaten önce insan kendine vakit ayırmalı, kendini sevmeli ki başkalarını sevebilsin. İyi bir aşçı sayılırım. Arkadaşlarım gelir, yemekler yaparım. DVD arşivim var. Film izlemeyi çok seviyorum.

YALANDAN SEVİŞİP DÖVÜŞENLER VAR

* Yaptığınız müzik itibariyle magazinel bir isim olabilirsiniz ama hiç öyle yaşamıyorsunuz. Neden hiç bilmiyoruz özel hayatınızı?
Derler ya bunun için 'Tercih meselesi' diye, ben hakikaten böyle tercih ediyorum. Alternatif müzik yaptığım bir kulüp vardı, her çarşamba progressive house müzik yapıyordum. O kulüpte ne tekliflerle karşılaşıyordum, inanamazsınız. 'Bu kapıdan beraber çıkalım mı, birlikte gözükelim mi?' diye soruyorlardı reklam olsun diye. Kavga edip, kameralara çektirip, aynı evde oturup bunu kahkahalarla izleyen, aslında aralarından su bile sızmayan arkadaşlar var. Bu kurmaca dünyanın içinde, yalandan sevişip yalandan dövüşen insanların arasında benim gerçek duygularımın, yaşamımın yer almasına hiç gerek yok.

BEN PATLAMAYACAĞIM
* Kendinizi gündemde tutmak için magazini çok güzel kullanabilirsiniz ama...
'Patladı' diye bir kelime var ya; gündemdeki yerin maksimuma ulaştığını ifade eden; ben bunu balon patlamasına benzetiyorum. Balon da şişer ve bir gürültüyle patlar. O anda herkes ona bakar. Ama etkisi geçtikten sonra artık ne balon kalmıştır ne bir şey. Ben hiçbir zaman o şekilde patlamayacağım. Ben balonu şişirdim, ağzını gerip düüüt diye öttürüyorum, yıllarca da ötecek.

* Peki dürüst olun, istemez misiniz sevgilinizi elinden tutup özgürce gezmek?
Son derece normal bir hayatım var. Ben sadece kameraların bulunduğu yerlerde yaşamıyorum. Böylelikle gözükmemiş oluyorum. Ama gözükmemek için de çok özel bir çabam yok.

* Şu anda bir sevgiliniz yok o zaman?
Hayır yok.

* Geçmiş röportajlarınızda hep 10 yıllık veya yedi yıllık hedeflerinizden bahsetmişsiniz. Bu hedefleri bir güncelleyelim mi, neler onlar?
Evet, bu konuyu düzeltirsek çok sevinirim. Ben 'yedi yıl sonra zirvedeyim' dememiştim, yanlış anlaşılmış. Yedi yıllık bir kariyer planım olduğunu söylemiştim sadece. Ama zirvede olmam o kadar zaman almayacak tabii ki. Kimse rahat nefes almasın, yılbaşında zirvedeyim, bu yılın bütün ödüllerine gözümü dikmiş durumdayım.
Haberin fotoğrafları