kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
9 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Alternatif rock grubu R.E.M.’in 4 Ekim gecesi Kuruçeşme Arena’daki konserini yaklaşık 10 bin kişi izledi.

S.O.S yeterince anlaşıldı

Aslı ÖRNEK
08.10.2008
Pozitif Organizasyon'un Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yegül: S.O.S İstanbul yeterince anlaşıldı. Sonuçta bazı sosyal sorumluluk projeleri için platform oluşturuyoruz!..
İKSV ile Pozitif'in geçtiğimiz cumartesi günü düzenlediği R.E.M. konserli 'S.O.S İstanbul' projesi çok tartışıldı. Konsere gidenler, 'R.E.M'e mi yoksa S.O.S'e mi ilgi göstereceğini şaşırırken, ünlü isimler de 'S.O.S. bahane R.E.M. şahane' demeye getirmiş, organizasyonu eleştirmişti. Örneğin Mazhar Alanson, Benim S.O.S'le ilgili bilgim yok ama bu adamların (R.E.M.) konseri çok önemli benim için. Ariyem ariyem bulamirem!" demişti. Teoman ise Ben S.O.S bilmiyorum. Bir R.E.M. biliyorum" diye konuşmuştu.

ZOR BİR PROJE DEĞİL

Bu eleştirileri değerlendiren R.E.M konserini düzenleyen Pozitif Organizasyon'un Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yegül, R.E.M.'in projenin bir parçası olduğunu belirterek sorularımızı yanıtladı:

* S.O.S İstanbul projesinin yeteri kadar anlaşılabildiğini düşünüyor musunuz?
Evet düşünüyorum! Anlatması çok zor bir proje değil... Sonuçta birtakım sosyal sorumluluk projeleri için bir platform oluşturuyoruz; bunu bir etkinliğe dönüştürüyoruz ve kamunun ilgisini çekmek için de işin felsefesini paylaşma kapasitesi olan isimlerden sağlam bir kadro oluşturup, Türkiye'de yıllardır beklenen bir topluluğu da etkinliğin ana ismi yapıyoruz.

* İzleyici projeden çok, R.E.M. konserine katılmak için gelmişti. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Proje sizce başarılı mıydı?
Proje bir bütün. R.E.M. bir şey, proje başka bir şey değil. Moda deyimle; organik bir bağ söz konusu. Tabii ki, insanlar R.E.M. konserine katılmak için gelecekler. R.E.M.'in projenin parçası olmasının nedeni bu. Örneğin bir gazetecinin gidip Live 8 komitesine, "İzleyici Red Hot Chili Peppers ve Madonna'yı izlemek için oradaydı sanki" gibi bir soru yöneltmesiyle aynı şey olur bu. Projenin başarılı olup olmadığını ölçmek için 24 saatten biraz daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Uzun vadeli hedeflerimizi bildiğimden, ilk adımı çok başarılı buluyorum.

* Etkinlikleriniz devam edecek mi? Yoksa R.E.M konseriyle mi sınırlı kalacak?
Devam edecek. Önümüzdeki yılın isimleriyle görüşmelerimiz başladı.
Haberin fotoğrafları