kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Ekim 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ünlüler S.O.S için ne dedi?

Leman Sam'dan sonra yanımda Ogün Sanlısoy var. Seyirciden dert yanıyor; "Seyirci berbat! Reaksiyon yok! Türkiye'nin en iyi gruplarından Mor ve Ötesi çıktı ama seyirciyi hiç beğenmedim." Gazeteci Tolga Akyıldız ise organizasyona tamamen karşı! "S.O.S. diye bir şey yok! R.E.M. sosyal sorumluluk olmadan konsere gelmiyor. Bence R.E.M. gelsin diye bu organizasyon yapıldı." Ve Athena grubundan Hakan'ı yakalıyorum. Mazhar Alanson, Biricik Suden ve Gökhan'la VIP'nin ön tarafında konseri bekliyorlar. "Türkiye'ye çok önemli isimler geldikçe önemli şeylere tanık olacağız. S.O.S sanki çok iyi işler yapacak bir organizasyon. Hepimiz adına olumlu..." diyor. Yakası kürklü hırkası ve karizmasıyla Mazhar Alanson'a dönüyorum bakalım o ne diyecek? "Benim S.O.S'le ilgili bilgim yok ama bu adamların (R.E.M.) konseri çok önemli benim için. Michael Stipe'ınki müzikte yepyeni bir bakış açısı... En sevdiğim albümleri de 'UP'. Ariyem ariyem bulamirem..." Gülüşüyoruz.

Göksel, Aslı, Teoman

O sırada canlı yayın yapan NTV ekibinden haber geliyor. Canlı yayın alanına koşuyorum. Ooo... Teoman, Aslı, Göksel ve Pamela; Yekta Kopan'a konuk olmak için sıradalar... 'Avrupa Yakası'nın Tanrıverdi'si yetenekli oyuncu Sarp Apak canlı yayında. Biz de rockçılarımızla konuşalım. "Göksel bu gecenin senin için önemi nedir?" Göksel, "Daha güzel bir dünya için bu tür etkinlikler çok önemli. Bu tip etkinliklerin birçoğumuzda farkındalık yaratacağına inanıyorum. Hem güzel müzik dinliyoruz hem de güzel bir dünya için çalışıyoruz." Aslı'ya dönüyorum. Aslı ne diyor? "R.E.M. gibi sivil toplum örgütleriyle her zaman işbirliği içinde olmuş bir grubun konserinde bulunmak umarım hepimizin daha bilinçli olmasını sağlayabilir." Ve Pamela, "Bu tip organizasyonlar daha çok yapılmalı. Gerçekten küresel ısınma ve dünyanın geleceğiyle ilgili çok bilinçsiz davranıyoruz." Kızlara teşekkür edip, yanımdaki deri ceketli Teoman'a dönüyorum. "Teo, senin S.O.S'in ne?" Teoman gülerek bakıyor, sanırım bu gece duruma hakim değil! "Ben S.O.S bilmiyorum. Bir R.E.M.'i biliyorum. 30 senelik en büyük, küçük gruplardan ya da en küçük büyük gruplardan biri..."

Burası yeri mi?
O sırada Sarp Apak canlı yayından çıkıyor o da şunları söylüyor: "Kadına yönelik şiddete hayır diyorum! Erkekleri duyarlı olmaya çağırıyorum. Uluslararası Af örgütüne destek veriyorum." Biz de, heyecanlıyız hadi yerimize koşalım, derken mavi beresiyle az önce sahnede konuşma yapan Pelin Batu'yla çarpışıyoruz. Batu: "Genellikle konser öncesi insanlara böyle şeyler anlatmak tehlikeli olabilir ama bu gece öyle olmadı. Burada bir kişi bile kazanılsa kârdır." Turkcell Lounge'a geri dönüyorum; ooo Özkan Uğur da gelmiş, bakalım onun S.O.S'i ne? "Karbon akışı engellenmezse başka bir gezegende yaşayacağız. Üç Tuz Gölü büyüklüğünde sulak alanımız yok oldu, çok korkutucu bir durum. Ama rock konseri öncesinde bu konuşmaların yapılması doğru muydu, burası yeri mi bilemiyorum." Ben de amaca ulaşıldı mı bilemiyorum ama rock müziğin her zaman mesaj vermek ve insanları uyandırmak için en iyi yollardan biri olduğunu biliyorum. Yani umutluyuz, bu tip organizasyonları ve daha fazlalarını bekliyoruz!