kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kürt lider Barzani PKK saldırısını kınadı

Giriş Saati : 05.10.2008 08:41
Güncelleme : 05.10.2008 23:45
Yeni Haber
Irak'ın kuzeyindeki bölgesel Kürt yönetimi Lideri Mesud Barzani, ayrılıkçı terör örgütü PKK'nın dün gerçekleştirdiği hain saldırıyı kınadığını belirtti.

Irak'taki temasları çerçevesinde Erbil'in Selahaddin kasabasına gelen ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Negroponte'ı kabul eden Barzani, görüşme sonrasındaki açıklamaları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensuplarının, ayrılıkçı terör örgütü PKK'nın dün Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Jandarma Sınır Karakoluna gerçekleştirdiği saldırıyı hatırlatması üzerine Barzani, "Biz, daha önce de bu yönde yönetim olarak saldırıyı kınadığımızı ifade eden bir bildiri yayınladık.

Saldırı karşısındaki görüşümüz aynı. Olayı kınıyor, doğru da bulmuyoruz" diye yanıt verdi. Saldırıda yaşamını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı da dileyen Kürt lider, aynı olayın bir daha tekrarlanmamasını temenni ettiğini de sözlerine ekledi.

Saldırı ile ilgili ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Negroponte da kısa bir değerlendirmede bulunarak, "Çok çirkin bir olay. Saldırıyı kınıyoruz" ifadesi ile başsağlığı diledi.

Barzani başta olmak üzere Kürt liderler ile ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı Negroponte arasında gerçekleşen görüşmede, ağırlıklı olarak Washington ile Bağdat arasında imzalanması öngörülen, ancak karşılıklı anlaşmazlıklardan dolayı tıkanma noktasına gelen uzun vadeli stratejik güvenlik anlaşması, Irak'taki son durum, daimi anayasadaki 140. Madde ile Kerkük meseleleri gibi konular ele alındı.

İHA