kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

San Francisco'da aşk festivali

Giriş Saati : 05.10.2008 12:35
Güncelleme : 05.10.2008 23:45
Yeni Haber
ABD'nin California eyaleti San Francisco şehrinde dün düzenlenen Aşk Festivali'ne (Love Fest) yaklaşık 70 bin kişi katıldı.

Bütün yürüyüşlerin yapıldığı Market St. yolu üzerinden yürümeye başlayan festival katılımcıları, San Francisco belediye binası önünde toplandı. Birbirinden ilginç kıyafetler giyen kalabalık dans edip eğlenirken, belediye binası içerisinde de çeşitli dans gösterileri ve defile yapıldı. Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Aşk Festivali Heyet Başkanı Joshua Smith, "Merhaba Türkiye ve San Francisco, uzaklara ya da yakına, bugün heyecan dolu ve güzel bir gün. Bu gerçekten insanların bir arada olması ve güzel mesajların verilmesi açısından iyi bir düşünce. Ayrıca elektronik dans müziğini kutlamak için burdayız. Türkiye için özel birşey söylemek istiyorum, Türkiye mükemmel bir ülke, Doğu ve Batı'yı birleştiren bir köprü niteliğinde, şimdi o köprüye daha çok ihtiyacımız var.

Aşk Festivali 2001 senesinde Avrupa'da bir grup insan tarafından ortaya çıktı. Biz de bunu değerlendirerek elektronik müziği içine katarak daha geniş çaplı bir düzenleme yaptık ve bu sene yaklaşık 70 bin katılımcı oldu. San Francisco'yu tercih etmemiz en güzel karar oldu" şeklinde konuştu.

Belediye binasına yakın yerde bulunan bir Türk restoranından Naim Urşan, "Festival yoğun bir şekilde etkiliyor, festivallerin olması bizim için çok iyidir, keşke Türkiye'de de böyle bir festival olsa" darken, Nurettin Çıtacı ise "Bizim için fazla bir farkı yok, fazla etkilemiyor, sosyal yaşantımız içerisinde değil ama biz sadece geçenlere bakıyoruz" diye konuştu.

IHA