kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Ekim 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Mehmet Hattat

Kulelere yeni kılıf: Kamu yararı ve transfer merkezi

ERHAN ÖZTÜRK - HABER MERKEZİ
01.10.2008
Mehmet Hattat'ın Diamond of İstanbul dahil pek çok 'kule', imar artışı için gerekli izni 'transfer merkezi' ve 'kamu yararı' gerekçeleriyle alıyor..
İstanbul'da yapılmak istenen yüksek kulelerle ilgili, emsal artışı için istenen plan tadilatlarında son trend 'transfer merkezi' ve 'kamu yararı' öne sürüp izin almak. Özellikle Maslak, Mecidiyeköy ve Ümraniye gibi merkezlerde önemli araziler 'transfer merkezi' olarak gösterilip imar artış izni sağlanıyor. Ayrıca, imar artışı izni alınırken teklif yazılarına binanın yapımında 'kamu yararı'nın gözetildiği gerekçesi de ekleniyor.

5'İNCİ GELİŞTE ONAYLANDI
Hema Endüstri'nin sahibi Mehmet Hattat tarafından İstanbul Maslak'ta yaptırılan, inşaatı tartışmalı "Diamond of İstanbul" projesi de bunun örneklerinden... Hattat tarafından yaptırılan 50 katlı projeyle ilgili plan değişikliği dosyası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk dört getirilişinde reddedildi. Ancak, 5'inci kez getirilişinde projenin bulunduğu alan bir anda 'transfer merkezi'ne çevrildi. Dosyada 'kamu yararı' da vurgulanan proje, bu şekilde çokluğuyla onaylandı. Proje Meclis'ten geçerken tek itiraz eden üye ise CHP'li Hüseyin Sağ oldu. Son dönemde birçok büyük projenin kamu yararı transfer merkezi gösterilerek onaylandığına dikkat çeken Sağ şöyle konuştu: "Büyükşehir Belediyesi ile arsa problemi olan büyük yatırımcılar arazilerin imar durumlarını çözmek için transfer merkezi kılıfı uyduruyorlar. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kurum ve kuruluşların olumsuz görüşleri raporda olmasına rağmen Meclis'ten büyük çoğunlukla geçti. İtirazımı yargıya taşıyacağım. Son 4.5 yılda Mecidiyeköy'deki Trumph Towers ve Maslak Ümraniye'deki tüm projelerde aynı yöntem uygulandı. Bu projeler incelediğinde arsa sahiplerine büyük rantlar sağlandığı görüldü."
Haberin fotoğrafları