kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Gereken tedbirleri alacağız"

Giriş Saati : 30.09.2008 16:50
Güncelleme : 30.09.2008 22:08
Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush, krizin faturasının büyük olduğunu söyleyerek, "Gereken tedbirleri alacağız. Bu bizim ABD halkına olan borcumuzdur" dedi.

Beyaz Saray'da bir basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Bush, yaşanan krizle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 700 milyar dolarlık yardım paketi planının reddedilmesinin mali krize yönelik çabaları engelleyemeyeceğini belirten Bush, Amerika'nın geleceği için harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Harekete geçmeli ve ekonomik zorluklar arasında bir seçim yapmalıyız. Mümkün olduğunca hızlı çalışmamız gerekiyor" dedi.

Bush, toplantının ardından gazetecilerden soru almadı. ABD Başkanı George W. Bush, dün mecliste yapılan oylama öncesinde yardım paketinin kabul edilmesi durumunda piyasaların rahat bir nefes alacağını söylemişti, ancak oylama sonucunda paket reddedilmişti.


MERKEL: PAKETİN ONAYLANMASINI BEKLİYORUZ

ıÜüAlmanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın, ABD Temsilciler Meclisi'nde reddedilen 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin bu hafta onaylanmasını beklediğini söyledi.
Merkel yaptığı açıklamada hükümetin ve kendisinin, küresel finans piyasalarındaki güvenin tesisi için bu paketin geçmesi gerektiği görüşünde olduğu ifade etti.
Merkel, piyasalarda bozulan güvenin yeniden tesisinde, bu paketin bir ön şart niteliğinde olduğunu da kaydetti.