kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hırsız eltiden şok itiraflar

Giriş Saati : 30.09.2008 15:07
Güncelleme : 30.09.2008 19:10
Yeni Haber
Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesindeki evinde önceki gün genç kadının bıçaklanması olayını, eltisinin gerçekleştirdiği belirlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, 24 yaşındaki Esma Turgut'un Güllük Mahallesi Şen Sokak'taki evinde bıçaklandıktan sonra kolundaki 7 bilezik, parmağındaki 2 yüzük ve kulağındaki küpelerin çalınması olayını soruşturan güvenlik güçleri, genç kadının cep telefonunu incelemeye aldı.

Turgut'un son olarak kayınbiraderi Suat Turgut'a ait telefonla görüştüğünü tespit eden güvenlik güçleri, bu kişiyle irtibata geçti.
Suat Turgut'un olay günü cep telefonunu ''diş hastanesine gidiyorum'' diyerek evden ayrılan eşi Sultan Turgut'a verdiğini, yengesiyle de eşinin telefonda konuşmuş olabileceğini belirtmesi üzerine bu kişi gözaltına alındı.

Sultan Turgut'un, olayı erkek arkadaşı olduğu öne sürülen Hüseyin T'nin yaptığını iddia etmesinin ardından soruşturmayı derinleştiren ekipler, bu kişinin de ifadesine başvurdu.

Hüseyin T'nin de olay saatinde evde uyuduğunun tespit edilmesinin üzerine Sultan Turgut'un, bu kez Esma Turgut'u kendisinin bıçakladığını ve ziynet eşyasını da kendisinin aldığını itiraf ettiği bildirildi.
Zanlının ifadesinde, olaydan bir süre önce kendisine ait altın setini eşinden habersiz bozdurarak, evine halı ve bazı eşya satın aldığını söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine bir hafta önce eltisinin evine giderek izinsiz olarak kapı anahtarını aldığını kaydeden Sultan Turgut'un, olayı şöyle anlattığı bildirildi:

''Olay günü eşime 'diş hastanesine gidiyorum' diyerek ona ait telefonu alıp evden ayrıldım. Eşimin telefonuyla Sultan Turgut'u aradım. Akşama iftara davet ettim. Sultan, 'Eşim çalışıyor, gelemeyiz' deyince, evlerine gittim. Yüzüme bone geçirerek anahtarla kapıyı açıp sessiz şekilde içeri girdim. Sultan, bu sırada salonda çocuğuyla oynuyordu. Tuvalete gizlendim. Sultan daha sonra mutfağa doğru gelince tuvaletten çıkarak bıçakla saldırdım. Düşünce kolundaki bilezikleri, parmağındaki yüzükleri ve kulağındaki küpeleri alarak evden çıktım. Kendi evime gittim. Altınları, elektrik süpürgesi içindeki toz torbasına sakladım. Üzerimdeki kıyafetlerle, bıçağı da evin önündeki çöp kovasına attım.''

Zanlının ifadesinin ardından Altınova Mahallesi Sevim Sokak'taki evine giden güvenlik güçleri, altınları elektrik süpürgesi içindeki toz torbasında, kıyafetleri de çöp kovasında buldu.

Sultan Turgut'un, olayı altın setini bozdurmasından haberi olmayan eşinden korktuğu için gerçekleştirdiğini, ancak daha sonra çok pişman olduğunu söylediği de belirtildi.

Sürekli ağladığı ve sinir krizleri geçirdiği bildirilen zanlının, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Bu arada, bıçaklanan Esma Turgut'un Bursa Yüksek İhtisas Hastanesindeki tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikeyi atlattığı kaydedildi.

AA