kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dostlar buluşuyor

Bülent AYDEMİR
30.09.2008
Başbakan Erdoğan "Dostum Silvio" dediği Berlusconi'yi İzmir'de ağırlayacak. 4 yıl önce Sicilya Adası'nda tatil için sözleşen Erdoğan ile Berlusconi buluşamamıştı..
Başbakan Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, kasım ayında Türk-İtalyan hükümetleri arasında gerçekleştirilecek zirve için İzmir'de bir araya geliyor. Türk ve İtalyan hükümetlerinin ocak ayında imzaladıkları stratejik belge kapsamında düzenlenecek zirve, İtalya'nın Almanya, Fransa, İngiltere ve İspanya ile düzenli olarak gerçekleştirdiği zirve toplantıları arasında yer alacak. Zirvede, İstanbul'da kurulması planlanan Türk-İtalyan Üniversitesi'ne ilişkin protokol de imzalanacak. Bu zirve toplantıları başkentlerde yapılamadığı için özellikle İzmir seçildi. Erdoğan, yerel seçimlerde partisinin adayının kazanması için ağırlık verdiği İzmir'de Berlusconi ile birlikte gövde gösterisi yapacak.

SICAK İLİŞKİLER
Berlusconi yakın dostlukları bulunan Başbakan Erdoğan'ı 2004 yılında Sicilya adasındaki yazlığına tatile davet etmiş ancak bu buluşma bir türlü gerçekleşememişti. Erdoğan, şimdi İzmir'de ağırlayacağı, "Sevgili dostum Silvio" diye hitap ettiği konuğu için özel bir program hazırlıyor. Önümüzdeki dönemde İtalya ile Türkiye arasındaki sıcak ilişkilerin sonucu olarak bir dizi toplantı düzenlenecek. Kasım ayında, Roma'da, beşinci Türk-İtalyan Diyalog Forumu yapılacak. Türkİtalyan Parlamentolararası İşbirliği Anlaşması çerçevesinde İtalyan Meclis Başkanı Gianfranco Fini, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın davetlisi olarak 31 Ekim'de Ankara'ya gelecek.