kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Gani Şavata'nın filmi 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' Altın Portakal'a katılamıyor.

Gani'ye bir sır verdim ortaya meze yaptı!

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
25.09.2008
Gani Şavata; "Atilla Dorsay bana 'Son Cellat' filmini, Kadir İnanır oynuyor diye seçtiklerini söyledi" deyince Dorsay konuştu: Hayatımın hatasını yaptım. Aramızda kalsın dediklerimi meze yaptı. Beni sırtımdan vurdu!..
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma bölümüne filmi seçilmeyen yönetmen Gani Şavata'nın ön jüride yer alan Atilla Dorsay'la yaptığı konuşmayı anlatması büyük bir polemiğin başlamasına da neden oldu. Dorsay; kendisine "Kadir İnanır oynadığı için 'Son Cellat' filmine oy verdik" diyerek filmin yarışmaya dahil edildiğini açıklayan Şavata'ya ateş püskürdü:

HAKETTİM!
* Gizli bilgileri bir yapımcıya neden aktardınız?
Gani Şavata'nın sinema heyacanını, tutkusunu hep takdir ettim. Filminin ön elemeyi niçin geçemediğini sordu. Bilgi veremeyeceğimi söylememe rağmen ısrar etti. Aramızda kalması şartıyla, bir ağabeyi olarak bazı filmler hakkında düşündüklerimi söyledim. Özel konuşmamızı ortalığa yayacağı, meze yapacağı aklıma bile gelmedi. İyi niyetimin cezasını çekiyorum. Sanırım bunu da hakettim. Çünkü hayatımın en büyük hatalarından birini yaptım. Atilla Dorsay olarak; söylediğim her şeyin arkasındayım.

* Diğer jüri üyelerinden bir tepki mi aldınız?
Almadım ama kendimi kötü hissediyorum. Birkaç gündür uyuyamıyorum. Sonuçta Gani beni sırtımdan vurdu. Aklı başında jüri üyelerinin bu olanlardan etkileneceğini sanmıyorum.

* Altın Portakal'da ön eleme olmak zorunda mı?
Evet, çünkü jüri üyeleri, bir hafta içinde 30-40 film izleyemez. Aslında bu yıl bizden 12 film istendi. Sayıyı 16'ya çıkardık. Çünkü, olmaması büyük eksiklik yaratacak filmler vardı.

ÜÇ MAYMUN DOĞRU
* 'Üç Maymun' Oscar aday adaylığında doğru seçim mi?
Avrupa Sineması'na yatkın olduğu, ortalama Amerikan zevkine hitap etmeyeceği düşünüldüğü için soru işareti yaratabilir. Ama Amerika'da da, bizde ve Avrupa'da bıraktığı etkiyi bırakacaktır. Bu nedenle isabetli bir karar olarak görüyorum.
Haberin fotoğrafları