kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
13 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Kadınlar bu çantaları almak için çıldırıyor!

12.09.2008
Louis Vuitton'un 1854 yılından beri ürettiği çantalar, neredeyse iki asırdır kadınların aklını başından alıyor. Dünyada taklidi en çok yapılan ürün olan bu çantaların günümüz versiyonları bir moda çekimiyle tanıtıldı..
Dünyada en çok Louis Vuitton çantaların taklidinin yapıldığını biliyor muydunuz?
Kadınlar bu çantalara sahip olmayı o kadar çok istiyor ki, bazı orijinal markalardan bile daha pahalı olan Louis Vuitton çantaların sahtelerine gözlerini kırpmadan para yatırıyorlar. Artık birer ikon haline gelmiş bu çantalardan birini kolunuza takmak, tam anlamıyla toplumda bir ayrıcalık sahibi olmak gibi. 1854 yılından bu yana 'zamansız' tasarımlara imza atan Louis Vuitton aslında bu başarısını; modaya kattığı kendine özgü bakış açısı, sanat ve yaratıcılığın sıra dışı birleşimine borçlu... Marka, kuruluşundan bu yana tüm dünyanın ilgisini çeken birçok özel çanta tasarımına imza attı. Bu çantalardan bazılarının üretimi bugüne kadar aralıksız devam etti ve her biri bir ikon haline geldi. Speedy, Alma, Keepall, Noe, Neverfull ve Lockit gibi çanta modelleri hep arzulandı ve kuşkusuz ki arzulanmaya devam edecek.

Lüksün adı çanta
Yüksek kalitede el işçiliği ve nesilden nesile geçen zanaatkarlık anlayışı ile hayat bulan çantalar, lüks denilince ilk akla gelenler arasında. Ve tabii tüm bu özellikleriyle, sahip olunması gerekenler listesinin en ön sıralarında yer alıyor.

Alma
Gaston Vuitton'un1934 yılında yarattığı feminen izler taşıyan bir model olan Squire'den ilham alınarak tasarlanan çanta, 1955'te yeniden yorumlanarak 'Champs-Elysismini aldı. Şu an vitrinlerde görülen Alma ise 1992'de doğdu. İsmini Avenue Montaigne Caddesi'nin en sonunda yer alan, Paris'in ünlü 'La Place de l'Alma'sından aldı.

Speedy

1920'lerin başında kahverengi kanvas olarak tasarlanan Keepall'un küçük kardeşi Speedy, 1930 yılında doğal sığır derisinden üretildi. Bugün bildiğimiz Monogram Speedy ise ilk kez 1959'da satışa sunuldu. 1960'larda elde taşınan çanta trendine öncülük etti ve tüm dünyada bir şehir çantası olarak benimsendi. Speedy'nin ismi, dünyanın dört bir yanında devamlı seyahat eden hızlı gezginlere atıfta bulunuyor. Bu çanta, klasik ürünler arasında yer alıyor.

Keepall

Dünyanın ilk yumuşak seyahat çantası Keepall, 1924 yılında tasarlandı. Önceleri seyahatlerde sandıkların, sonra da sert bavulların içine yerleştirilen Keepall, ek çanta görevini görüyordu. Kahverengi kanvas kumaşla yola çıkılan bu model, 1896'da yaratılan Louis Vuitton klasiği Monogram kanvasın uygulandığı ilk yumuşak çantaydı. Keepall 1959'dan beri, Louis Vuitton'un en bilinen ve en çok satan ürünleri arasında yer alıyor.

Lockit

Louis Vuitton, 1958'de Knick-Knack adını verdiği yumuşak ve hafif seyahat çantalarından oluşan bir koleksiyonu satışa sundu. Lockit de bu modellerden biriydi... 2006 yılında Louis Vuitton'un tasarımcıları arşivleri karıştırırken son derece 'Louis Vuitton' olan bu modele rastladılar ve Lockit'i yeni bir klasik olarak gün ışığına çıkardılar. Lockit ismi, çantanın fermuarının ucundan uzanan deri parçasıyla kilitlenebilme özelliğinden geliyor.

No

1932 yılındaFransız bir şampanya üreticisi,Gaston-Louis Vuitton'dan kendisi için, içine birkaç şişe alabilecek, orijinal ama aynı zamanda kullanışlıbir çanta tasarlamasını istedi. Deriden yapılan No beş şişe alabiliyordu. O zamandan beri aynı ölçülerde üretilen No üzerine uzun bir sap takılarak şık kadınların tercihi haline geldi.

Neverfull
Markanın en yeni modellerinden biri olan Neverfull, ilk olarak 2006'da koleksiyonlardaki yerini aldı. 210 kiloya kadar ağırlık taşıma kapasitesine sahip Neverfull çantalar, 3 farklı boyuyla günün her saatinde kullanılabiliyor. Monogram kanvastan üretilen model; yolculuk, plaj ya da alışverişte kullanım rahatlığı sağlıyor. Krokodil tasarımlı versiyonu da bulunan bu model, ağzı büzülerek özel kilidiyle kapatılıyor.
Haberin fotoğrafları