kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Bekâr ebeveynlere tavsiyeler

Giriş Saati : 28.08.2008 22:35
Güncelleme : 29.08.2008 19:02
İLİŞKİLİ HABERLER
Bekâr ebeveynlere tavsiyeler
Dünyada çocuklarıyla birlikte yaşayan bekâr ebeveynlerin sayısı giderek artıyor. Örneğin Amerika'da dört çocuktan biri annesiyle yaşıyor ve artık kadınlar evlat edinmeyi veya evlenmeden çocuk doğurmayı tercih ediyor. Türkiye'de de bu tip örneklere daha sık rastlıyoruz. Peki bu zor görevi üstlenir, yani tek başına çocuk büyütürken nasıl bir yol izlemeniz gerek? İşte Amerikan Tıp Birliği- Çocuk Sağlığı Rehberi'nin verdiği altın tavsiyeler:
* Hiç zamanınız olmadığını düşünseniz bile, her gün kendinize gevşemek ve dinlenmek için biraz zaman ayırın.
* Çocuklarınızın kaygılarını gidermek için, onları duygularını anlatmaya teşvik edin.
* İstikralı ve adil bir disiplin kurun. Gerekirse ebeveynlikle ilgili kurslara katılarak, çocuklarınızın davranışlarını yönlendirmek için etkili yollar öğrenin.
* Başkalarından yardım ve destek alın. Ekibinize dede, anneanne, babaanne, halalar, dayılar ve yakın dostlarınızı katabilirsiniz. Çocuklarınızla güven uyandıran bir ilişki kurabilecek bu kişiler, siz yokken de onlarla birlikte olabilirler.
* Kendi ihtiyaçlarınızı ihmal etmeyin. İyi bir ebeveyn olmak için önce kendinizi iyi hissetmeniz gerekir. Yalnızca çocuğunuzla değil, başka erişkinlerle de sosyal ilişkiler kurmalı, arkadaşlıklarınızı sürdürmeli ve hatta güçlendirmelisiniz.
* Yükün bir bölümünü omuzlarınızdan alabilmesi için çocuklarınıza ev işlerinin bir bölümünü paylaştırın. Ancak onlardan erişkin sorumlulukları almalarını istemeyin.
* Süper ebeveyn olmaya çalışmayın. Çocuklarınıza istediğini veremediğinizde veya yapamadığınızda asla suçluluk duymayın.