kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Siz de 'son sigaranızı' yakmak ister misiniz?

Giriş Saati : 04.09.2008 23:55
Güncelleme : 05.09.2008 20:42
'Şanslısın! Bir Sabah Uyandığında Son Sigaram Diyenlerden Biri Sen Olacaksın' isimli kitap, sadece 9 günde sigarayı 'bırakma' garantisi veriyor! Üstelik kitabın bir de hediyesi var: Uyurken bilinçaltınızı programlayan özel bir CD.....
Sigarayı bir türlü bırakamayanlara müjde! Kişisel gelişim uzmanı Adil Maviş, iddialı: 'Son Sigaram' isimli kitabında 9 günde bilinçaltınıza girerek; seve seve sigarayı bırakmanızı sağlıyor. Ama bir şartı var; kitabın yanında verilen CD'yi de, bir yandan mutlaka dinlemelisiniz. Maviş, üç bölümden oluşan CD'lerde telkinlerle sigarayı bırakmak isteyen kişiyi yönlendiriyor. Bu programın esprisi ise şu sözlerle özetleniyor: "Bağımlılıktan kurtulmak istiyorsan sigarayı zorla bırakmaya çalışmayacaksın! Kitabın yanında verilen 'Hipnotik telkin 'CD'sini günde 20 dakika 9 gün dinle-dikten sonra zaten bu mad- deye ihtiyaç duymayacaksın. Böylece istemekle istememek arasında da kalmayacaksın." Özetle bu kitap, sigara içmenize neden olan şu üç bağımlılıktan kurtulup özgürlüğünüze kavuşma şansını sunuyor:
1. Vücudun bitmek bilmeyen nikotin ihtiyacını karşılama isteği...
2. Sigara içmezsem 'mutlu olmayacağım' inancı...
3. Bu zevkin yerine başka bir şey bulmama korkusu...

RİSK ALIYORUM!
Kitapta minik telkinler yer alıyor. Bu telkinler sigarayı bırakma kararından önce, bırakma kararını alırken ve bırakma sonrasına göre mantık sırasıyla değişiyor. Mesela karar öncesine özel telkinler şöyle:
* Daha ileri gitme riskini alıyorum ve ne kadar ilerleyebileceğimi merak ediyorum.
* Rahatlayıp zihnimi doğal akışına bırakıyorum. Kendimi bağışlıyor ve özgür bırakıyorum.
* Gücüme sahip çıkıyor ve tüm kısıtlamaların ötesine geçiyorum!
* Yeni başlangıçlar yapacak cesarete ve güvene sahibim.
* Dürüst olmayı seçiyorum ve geçmişteki hatalarımı bağışlayarak onlardan arınıyorum.
* Mutlu, doyumlu ve huzurlu bir yaşam için bağımlılıkla vedalaşmaya hazırlanıyorum.

DİKKAT DİKKAT!
Kitabın bir başka özelliği de; sigarayı bırakmak isteyen okurun bu kararı vermesine yardımcı olurken kişiyi sakinleştirmesi ve kişinin kendi sesi olmasını sağlayacak dikkat çekici cümlelere yer vermesi. O cümlelerden bazıları da şöyle sıralanabilir:
* Sigaraya başlamamızın tek nedeni sigara içen insanlardır.
* Madde bağımlısı için 'biraz' kavramı yoktur. Bırakmak ile sürdürmek arasında duran noktalar yanıltıcı, aldatıcı ve özgüveni tehdit edecek niteliktedir. Sigarayı bırakıp tekrar başlayan herkes bu gerçeği bilir.
* Sigarayı bırakırken nedenlerin ne olursa olsun 'bırakmak zorundayım' baskısından kurtul. Bu baskıyı yaşadığın sürece bilinçli bir çaba harcamak ve içme arzusunu frenlemek zorunda kalabilirsin.