kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Yaşam kılavuzu

Giriş Saati : 28.08.2008 23:00
Güncelleme : 29.08.2008 19:06
Meyve aromalı şarap
Kayra Şarapları, Terra serisi ile şarap dünyasında bir yeniliğe imza atıyor. Aperatif, salata, balık ve mezelerle uyum sağlayan yeni Terra Kalecik Karası Roze, Türkiye'nin kalecik karası üzümünden elde edilen ilk monosepaj (tek üzüm çeşidinden elde edilen şarap) roze şarabı olma özelliğini de taşıyor. Şarap, Denizli bölgesinde yetişen Kalecik Karası üzümlerinin yerinde işlenmesiyle üretilmiş. Fransa'nın Bordeaux bölgesinde de kullanılan saignee üretim yöntemi, kalecik karası üzümüne özgü olan çilek aromalarının yoğun olarak açığa çıkmasını sağlıyor. Burunda çilek, ahududu, portakal çiçeği, yasemin ve vanilya esintileri de bırakan Terra Kalecik Karası Roze, damakta yoğun meyve aromaları ile dolgun gövdeli ve uzun bitişli bir şarap olma özelliği taşıyor.

Jack, 158 yaşında
Dünyanın önde gelen viski markalarından Jack Daniel's, markanın yaratıcısı Jack Daniel'ın doğum gününü farklı etkinliklerle kutluyor. Tam adı Jasper Newton Daniel olan viski üreticisi, Lynchburg Tennessee'de 1850 yılının eylül ayında dünyaya gelmişti. Her yıl bütün bir eylül ayı boyunca, Lynchburg Tennessee halkı ve dünyanın her köşesindeki sevenleri, Jack Daniel'ın doğum gününü kutluyor. Bütün bir ay boyunca kutlanmasının nedeni ise Daniel'ın doğum tarihinin tam olarak bilinmemesi... Türkiye'de de Jack'in anısına çeşitli kutlamalar yapılıyor. Bilgi için www.jackdaniels.com.tr

Sokakta cam oda
Marks&Spencer yeni ev koleksiyonunu tanıtmak için ilginç bir uygulama yapıyor. Bağdat Caddesi'ne 9 metrekarelik bir cam oda kuruldu, içine yeni koleksiyondan mobilyalar yerleştirildi ve asıl ilginç olan içinde biri de var. 29-30-31 Ağustos tarihlerinde ünlü tiyatro sanatçısı Zeynep Türedioğlu cam odada misafir oluyor.

Halınızı nasıl alırdınız?
Renkli, ışıltılı ya da sade ve dinamik... Evinizin tarzına uygun olabilecek bir halı arıyorsanız, alternatif modeller sunan Step Halı'ya uğrayabilirsiniz. Üstelik Step marka halı ve aksesuarlarda yüzde 50'ye varan indirim var. Şu sıralar Step mağazalarında, halılar, banyo elementleri, oturma grupları ve daha birçok farklı ev aksesuarı uygun fiyatlarla sunuluyor.
Haberin fotoğrafları