kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
6 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Büyük beden hırkalar çok revaçta.

'En gerçek' moda trendleri

YAPRAK ARAS ŞAHİNBAŞ
Giriş Saati : 21.08.2008 20:43
Güncelleme : 23.08.2008 10:56
84 milyon insanın aktif olarak alışveriş yaptığı ebay'de en çok 1950'li yıllar esintili kıyafetler, parlak aksesuarlar ve iddialı kolyeler satılıyor..
'Moda trendleri ölüyor' deniyor. Eskiden 'Bu yıl bol paçalar ve mini etekler moda' diyebiliyorken, artık genel bir 'moda' kestirilemiyor. Her tür paça, her boy etek, her çeşit topuk ve her büyüklükte çanta, aynı anda moda olabiliyor. Tasarımcıların ve çeşitli ajansların 'trend' olarak dikte ettiği görünümlerde bir çoğalma, bir çeşitlilik olduğu doğru. Ama 'trend' kelimesinin gerçek anlamını dikkate alırsak, 'trend' olarak sokaktaki insanın 'eğilimlerini' değerlendirmek daha doğru. 39 ülkede, toplam 84.5 milyon aktif müşterisiyle ebay, trendlerin çok rahat takip edilebileceği bir adres aslında. Her an 112 milyon ürünün satışta olduğu bu büyük mezatta insanların neler satın aldığı, almak için neleri aradığı bize sokak modasının yakın gelecekteki durumunu gösteriyor. Her 13 saniyede bir kadın kıyafetinin, her 7 saniyede bir ayakkabının satıldığı ebay'in raporuna göre, bakın yakında neler moda olacak:

1950'ler görünümü
Bir kere '1950'lerin sekreter görünüşü' çok moda. Fırfırlı ve fiyonklu gömlekler, yüksek yakalar, dar veya bele oturan kabarık etekli elbiseler çok aranıyor, satılıyor. Podyumlarda ekose fırtınası esse de, ebay'in alışveriş trendleri çiçek desenini gösteriyor.

'Ören bayan'
Sonbahar daha kapıyı çalmadı ama dünya kış hazırlıklarına başlamış bile. Kalın örgü çılgınlığı yaşanıyor; özellikle büyük beden hırkalar ve elbiseler çok revaçta.

Cinsiyet karmaşası
Feminen görünümü maksülenite trendiyle birleştirmek
de çok 'in'. Bu yüzden de hanım hanımcık veya şık elbiselerin üzerine giymek için erkek ceketleri ve paltoları satın alıyorlar. Halihazırda mağazalarda da birçok farklı modeli satılan Oxford tarzı ayakkabılarla yelekler de en çok satılanlar arasında. Yves Saint Laurent'in kulakları çınlasın; takım elbiselerin satış grafiği de hiç fena değil. Renklere gelince; siyah, kırmızı ve gri-mor öne çıkıyor. Yani ya çok dikkat çekiliyor ya da soluk kalabalıklara karışılıyor. Ruh halinize kalmış.

Soğan efekti!
Mevsimler birbirine girdiği için, 'layering' denen kat kat giyinme hadisesi de devam ediyor. Yazdan kalma starplez elbiseler kaldırılmıyor, üzerlerine giyilen kalın hırkalarla tamamlanıyor. Ebay satışlarına bakacak olursak kuzu derisi montlar, kadifeler ve kürk detaylı ceketler hayli moda olacak.

Parlak renkli aksesuarlar
Aksesuarlarda ise parlak renklerin hakimiyeti
sürüyor. Ebay kullanıcıları kırmızı, bordo, pembe ve moru ağırlıklı olarak tercih ediyor. Dikkat çeken renklerdeki ayakkabılar, çantalar ve çoraplarda da satış patlaması yaşanıyor.

'Boyun düşmanı' kolyeler
Podyumlardan ebay'e geçiş yapan bir moda trendi daha var: İddialı kolyeler. Ya çok büyük, ya çok farklı, ya çok renkli modeller hayli gözde. Gözünüzde canlanmadıysa, Givenchy'nin 'Mr. T' kolyesi de denilen ve Madonna'nın geçen hafta 50. yaş partisinde taktığı kolyeyi örnek verebilirim.
Haberin fotoğrafları