kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yeni nesil mutfak ürünleri çok neşeli

Güncelleme : 01.09.2008 19:51
İLİŞKİLİ HABERLER
Yeni nesil mutfak ürünleri çok neşeli
Bu ürünler, İstanbul Maden ve Metal İhracatçı Birlikleri Endüstriyel Tasarım Yarışması'nda genç beyinler tarafından hayata geçirildi. Gençlerin amacı, mutfağı keyifli saatler geçirilecek bir mekana dönüştürmek.

Pasta dilimleyici
Eşit büyüklükte, düzgün kesilmiş dilimleri düşürmeden ve düzgün şekilde tabağa koyabilmek; bu 'pasta dilimleyici' sayesinde, artık çok kolay olacak. Mehmet Kındı ve Ümit Karaca'nın bu tasarımı, pastayı eşit dilimler halinde ve zarar vermeden kesmeyi sağlıyor. Plastik bıçak sayesinde, artık dairesel pastaları kişi sayısına göre 5, 6, 7, 8 ve 9'a bölebilirsiniz.

Final Cut
Evde film izleme keyfinizi patlamış mısırla tamamlamaya ne dersiniz? Elif Üregün tarafından tasarlanan 'Final Cut' adlı tasarımla mısır patlatma keyfine ek olarak, presleyerek kıtır şeklinde ince dilim mısır yeme imkânına da kavuşuyorsunuz. Presleme özelliği isteğinize bağlı. Makine şekliyle de sinemayı çağrıştıran çekim tahtası görünümünde...

Güveç
Geleneksel Türk mutfağının en lezzetli ve uzun sürede pişen yemeği güveç için Barış Polat ve Sinem Kök elektrikle çalışan bir ürün tasarladı. Enerjiden tasarruf sağlamanın mümkün olduğu bu üründe güvecin pişirildiği sürede (6-8 saat) çıkardığı buhar, ikinci bir yemeğin ısıtılması ya da pişirilmesi için kullanılıyor. Ayrıca ısı güveci tamamen sararak fırında pişmiş etkisi yaratıyor.
Haberin fotoğrafları