kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sofra'dan Ramazan'a özel tarifler

Güncelleme : 01.09.2008 19:53
Sulu köfte
Kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç, kıyılmış 3 dal maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harçtan, fındıktan biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzla yuvarlayıp küçük köfteler yapın ve kenara alın. Havuç ve patatesleri temizleyip, çok iri olmayacak şekilde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine havucu ilave edin. Biraz yumuşadığında patatesi katın. Birkaç dakika kavurup unu ekleyin. Un kokusu gidene kadar kavurun. Azar azar ve karıştırarak suyu tencereye ekleyin. Kaynamaya başlayınca köfteleri katın. Tuzunu ayarlayın. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kalan maydanozu kıyıp tencereye ekleyin. İki taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Malzemeler
*
400 gr. kıyma
* 1 adet soğan
* Yarım kahve fincanı pirinç
* 8 dal maydanoz
* 5'er adet havuç ve patates
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 6 su bardağı sıcak su
* Tuz
* Karabiber

* * *
Sade süt böreği
Yumurtaları geniş bir kaba kırıp bal ekledikten sonra mikserle çırpın. Üzerine süt, karbonat ve tuzu ilave edin. Azar azar un ekleyerek çırpmaya devam edin. Malzemeler iyice karışınca harcı eritilmiş tereyağı ile yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Malzemeler
*
6 adet yumurta
* 1 tatlı kaşığı bal
* 2,5 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1,5 su bardağı un
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz

* * *
Düğün çorbası
Kuzu etini su ile birlikte düdüklü tencerede haşlayın. Eti çıkarın ve elinizle didikleyin. Et suyunu soğuması için bir kenara alın. Tereyağı ve unu bir tencereye koyun. Un, hafif pembeleşene kadar kavurun. Süt ve soğuk et suyunu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Daha sonra didiklenmiş et ve tuzu katın. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
*
250 gr. kuşbaşı kuzu eti
* 8 su bardağı su
* 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Tuz
Haberin fotoğrafları