kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
2 Eylül 2008, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
'Leenane'in Güzellik Kraliçesi' oyununda 'İrlanda'da bir dağ köyünde, kimsenin geçerken uğramadığı bir evde yaşayan bir anne kızın öyküsü anlatılıyor.

Tiyatrodaki rolüm için şizofrenlerle yaşadım!

GÜNAYDIN
Güncelleme : 02.09.2008 11:15
Usta oyuncu Sumru Yavrucuk: 'Leenane'in Güzellik Kraliçesi' oyunundaki rolüme hazırlanırken, bir ay şizofrenlerle birlikte kaldım. Benim için zor bir hazırlık süreciydi..
Ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Sumru Yavrucuk, sekiz yıldır İstanbul Devlet Tiyatroları'nda bir şizofreni canlandırdığı 'Leenane'in Güzellik Kraliçesi' oyunu için şizofrenlerle bir ay birlikte yaşadığını söyledi. 'Yaşam Sohbetleri' adlı televizyon programına konuk olan Yavrucuk, çok sayıda ödül kazandığı 'Leenane'in Güzellik Kraliçesi' oyunundaki 'şizofren Maureen' rolüne hazırlık döneminin çok yıpratıcı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

*SUMRU YAVRUCUK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

SANATLA UĞRAŞMALILAR
"Role hazırlanmak için bir hastaneye başvurdum. Bir ay kadar hasta gibi gidip geldim. Şizofreni hastaları hasta olmadığımı anlamadı. İki günde doktor gibi aralarına karıştım. Şizofrenler bana göre anti kahramanlardır." Programa katılan Şizofreni Derneği yöneticilerinden Nilüfer Girgin'in kızının da şizofren olduğunu öğrenen Sumru Yavrucuk; sekiz yıldır tedavi gören ve yaşadıklarını yazdığı tiyatro oyununa aktaran Yasemin'e destek olma sözü verdi. Yavrucuk, şizofreni hastalarının rehabilitasyonu için sanat ve tiyatroyla uğraşmalarının önemini vurguladı.
Haberin fotoğrafları