kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
30 Ağustos 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Dünyanın Merkezine Yolculuk

Sinefiller için...

Hazırlayan: Kaya GENÇ
Güncelleme : 18.07.2008 22:10
İLİŞKİLİ HABERLER
Sinefiller için...
* Mamma Mia filmi 65 milyon dolarlık bir bütçeyle çekildi. Peki tiyatro ve sinemada böyle başarılı 'uyarlamalara' yol açan Mamma Mia neydi? ABBA'nın üçüncü albümü ABBA'da yer alan üç buçuk dakika uzunluğundaki şarkı, 1975 yılında piyasaya çıkmıştı.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİNDEN...
* Kız Kardeşim Evleniyor'un yönetmeni Noah Baumbach, 21. yüzyılın komedi klasiklerinden biri olacağına hiç şüphe olmayan The Life Aquatic with Steve Zissou'nun senaryosunu Wes Anderson'la birlikte yazdı. Biraz abartarak da olsa söylemek lazım: Bir yazar için "Burun hikayesini Nikolay Gogol'le birlikte kaleme aldı!" denilse ancak bu kadar heyecanlanabilirdik. Kız Kardeşim Evleniyor'da ayrıca farklı ve yine çok başarılı bir mizah anlayışının temsilcisi Jack Black'in de bulunması, klasikleşmeye aday bir komedinin karşısında olduğumuz anlamına gelebilir. Bu noktada "...mi acaba?" diye soruyor, filmin 'deadpan' tabir edilen, ifadesiz bir suratla arka arkaya espriler patlatan Anderson tipi bir mizaha sahip olmaktan çok, bir trajikomedi olduğunu öğreniyor ve eleştirmenlere dönüyoruz.

* Salon.com'dan Stephanie Zacharek (eleştirmen acı söyler makamında) diyor ki: "Filmin hiç de ilginç olmayan kişilerin sorunları hakkında olması, zaten yeterince kötü. Daha da kötü olanı, filmin snoblar hakkında olması ve Baumbach'ın da onların snobluğuna kapılması. Nicole Kidman'a gelince... Kendisinin cildi hiç şüphesiz çok güzel. Ama cildi Kidman'ın en büyük engeli haline de dönüştü."

* Dünyanın Merkezine Yolculuk'u bağımsız filmleriyle tanınan Paul Chart'ın yönetmesi planlanıyordu. Ancak filmin üç boyutlu olmasına karar verilince, Chart: "Ben üç boyutlu film çekmem, size iyi günler," diyerek projeden ayrıldı. Oysa Jules Verne'in meşhur romanı, Chart'ın hayatta en çok sevdiği kitaptı. Özel efekt uzmanı Eric Brevig bu olay üzerine filmi yönetmekle görevlendirildi; senaryo değişti, filmin planları üç boyutlu film teknolojisini öne çıkartacak şekilde yapıldı.

* Ölülerin Günlüğü'nün çekimleri 23 gün sürmüş. Filmin ünlü yönetmeni George A. Romero'yu da Ölülerin Günlüğü'nde bir polis memuru rolünde izliyoruz. Kendisi 68 yaşında ve 1 metre 96 santimetre boyunda. Basketbolculara yaklaşan boyutlarıyla Romero, Yaşayan Ölülerin Gecesi, Ölülerin Şafağı, Ölülerin Günü gibi birbirinden kanlı ve ölülü filmleriyle sinema tarihinde ayrıksı bir yere sahip. 14 yaşından beri film yapan sanatçı Kanada'nın Toronto kentinde yaşıyor.

* Yalnız Kalpler'in yönetmeni Todd Robinson, filmde gerçek bir cinayet hikayesini anlatıyor. Kendisi Elmer C. Robinson'un, yani cinayeti soruşturan polisin torunuymuş.