kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
30 Ağustos 2008, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Dvd ekranı

Yavuz BAYDAR
Güncelleme : 29.08.2008 19:08
The Bank Job / Banka İşi (Sony BMG Home)
Film:
/ Ekstralar:
*
1970'lerde Londra. Terry araba satıcısı olarak başarısız ve boğazına kadar borca batmış durumda. Alacaklılar mafyadan ve gözünün yaşına bakacak gibi değiller. Eski sevgilisi Baker Street'te bir bankanın onarım nedeniyle alarmsız olduğunu söyler. Bizimki tayfayı toplar ve soygun başlar. Ama arka planda, bir prensesin gizli çekimlerini kurtarmaya çalışan MI5 vardır. İşler karmakarışık olacaktır. Roger Donaldson gerçek bir öyküyü komediye dönüştürüp son derece berrak anlatıyor. Oyunlar da dört dörtlük.

Boarding Gate / Kaçış Yolu (Tiglon)
Film:
/ Ekstralar: **
Olivier Assayas gerilim gibi görünen filminde başrolü seksi Asia Argento'ya teslim etmiş, müziği de Brian Eno'ya. Eski fahişe Sandra, anlaşılmaz biçimde tutkuyla bağlı olduğu batık işadamı Miles ile Londra'da sıkı sadomazo 'seansı'na girer ama adam ölünce kapağı Hong Kong'a atar. Tek amacı bir pasaport bulup sahte kimlikle bir yerlerde yaşamaktır. Karşılaştığı bir çift ona yardım etmeye söz verir, ama kendini birden kaçma kovalamaca ortasında bulacaktır. Argento'ya tam hakkını veremeyen, orta halli bir heyecan filmi.

Youth Without Youth / Geç Gelen Gençlik (Sony BMG Home)
Film:
* / Ekstralar:
Büyük usta Coppola 10 yıldır film yapmıyordu. Ve boşluğu muhteşem bir filmle dolduruverdi. Mircea Eliade'nin romanından uyarlamasında, üzerine yıldırım düşen yaşlı dilbilimci Dominic Matei'nin gençleşmesini ve II. Dünya Savaşı yıllarında Nazi'lerden kaçışını, varoluşla ilgili sorgulamalarla baş başa kalışını anlatıyor. Olağanüstü düşsel sahneler, sanrı gibi karmaşık, insanı sarsan bir anlatım var bu filmde. Baştan sona felsefe ile beslenmiş ve tek bir karede bile basite kaçmıyor. Coppola'dan eksilen bir şey yok.

My Blueberry Nights / Benim Aşk Pastam (D Home)
Film:
* / Ekstralar:
*
Wong Kar Wai, 'kırık kalpler' yönetmenidir. Bu, ilk İngilizce filmi Hong Kong'lu ustanın. Norah Jones'u ilk oynatan da o. Aşktan musdarip Elizabeth, sevgilisi Jeremy'i terk edip kendisini yollara vurur. Her gittiği yerde garsonluk yapar, yeni insanlarla tanışır. Memphis'e gelir, burada derbeder polis Arnie (David Strathairn bu filmin açık farkla yıldızı) ve karısı Sue Lynne ile dostluk kurar. Yoluna kumarbaz Leslie de çıkacaktır. Bir 'road movie', evet; ama Wai müthiş müzk kullanıyor, karelerinde de dolu dolu sinema var.
Haberin fotoğrafları