kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cenaze töreninde önce İngiliz rahip Groom dua etti. Ardından Türk imam Ramazan Boztaş kabir duası ve Fatiha okudu.

Fethiye'de dinleri buluşturan vasiyet

Erdoğan CANKUŞ / SABAH
Muğla'da öğretmenlik yapan İngiliz Ager'in cenazesi, vasiyeti üzerine Fethiye'de toprağa verildi. Törende imam ve rahip birlikte dua okudu..
Türkiye âşığı 61 yaşındaki İngiliz Clarissa Wei Ying Ager'in Muğla'nın Fethiye ilçesindeki cenaze töreni, dinleri buluşturdu. Ager eşiyle birlikte 10 yıl önce çok sevdiği Akdeniz'i tekneyle gezdi. Çift, geldikleri Fethiye'yi çok beğendiği için burada yaşamaya karar verdi. Ancak zihinsel engelli çocuklar öğretmeni Clarissa, iki yıl önce kolon kanserine yakalandı. Ager, İngiltere'de tedavi olmaya çalışırken eşi Gordon Ager'e "Beni Türkiye'ye götür. Eğer ölürsem Fethiye'de toprağa verilmek istiyorum" diye vasiyet etti. Kocası tarafından iki ay önce Fethiye'ye getirilen ve yaşamının son bir haftasında nefes alma zorluğu ile mücadele eden Clarissa, önceki gün çok sevdiği Fethiye'deki evinde hayata gözlerini yumdu. Talihsiz kadın için Fethiye Belediyesi Çatalarık Mezarlığı'nda dün tören düzenlendi. Törende rahip ve din öğretmeni olan İngiliz David Groom ile imam Ramazan Boztaş bir arada dua okudu.

EŞİ YANINA GÖMÜLECEK
Rahip Groom ile arkadaşları, Clarissa'nın mezarı başında hayat hikâyesini anlatıp duygularını dile getirdi. İmam Boztaş ise kabir duası ile Fethiye âşığı kadının ruhuna Fatiha okudu. Bu sırada cenaze törenine katılan Türk ve İngilizler ellerini açıp duaya katıldı. Tabutun mezara yerleştirilmesinin ardından üzerine çiçekler atılırken eşi ve çocukları gözyaşı döktü. Mezarlık işçilerinin yanı sıra bazı kadınlar da kürekle mezara toprak attı. Bu sırada Clarissa'nın çok sevdiği bir melodi müzik kutusundan dinlendi. Cenazenin toprağa verilmesinin ardından Gordon Ager, "Vasiyetini yerine getirdim. Ben de eşimin yanına gömülmek istiyorum. Belediyeye başvurup mezar yeri satın aldım" dedi.
Haberin fotoğrafları