kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mersin'de patlama: 12 polis yaralı

Yeni Haber
Mersin'de polisin takibe aldığı bir araçla intihar saldırısı düzenlendi. Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta meydana gelen patlamada 12 polis yaralanırken intihar saldırganı öldü. Ayrıca patlama sonrası, Adana-Mersin otoyolu Gözne girişi araç trafiğine kapatıldı.

Adana-Mersin otoyolu Gözne çıkışından Mersin'e doğru hareket eden 63 plakalı beyaz bir otomobilin, bölge trafik müdürlüğü yakınlarında polisler tarafından durdurulması ve otomobildeki kişinin yakalanacağını anlaması sonucu gerçekleştirdiği patlamada, yaralı polis sayısının 12 olduğu kaydedildi.

*OLAY YERİNDEN İLK KARELER

ARAÇ İZLENİYORDU

Mersin'de, meydana gelen patlamaya ilişkin ayrıntılar belli olmaya başladı. Patlatılan aracın bir süredir canlı bomba ihbarı nedeniyle takibe alındığı bildirildi. Otomobilin otoyol girişinde polis tarafından durdurulmak istendiği sırada patladığı kaydedildi.

PATLAMA NEDENİYLE ADANA-MERSİN OTOYOLU GÖZNE GİRİŞİ ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Mersin'deki patlama sonrası, Adana-Mersin otoyolu Gözne girişi araç trafiğine kapatıldı.

12 polis memurunun yaralandığı olay sonrası, otoyolun Gözne girişinde sürdürülen inceleme nedeniyle, araçların bu istikametten geçişine izin verilmiyor.

Güvenlik güçleri, patlayan araçla ilgili tüm delilleri titizlikle incelerken, araçlar serbest bölge ve Mezitli çıkışlarından Mersin kent merkezine yönlendiriliyor.

İncelemenin tamamlanmasının ardından yolun trafiğe açılacağı bildirildi.
Bu arada, yaralı polis memurları olduğunun telsizden anons yapılması sonrası çok sayıda meslektaşları kan vermek ve destek olmak için hastanelere gitti.

TERÖRİSTİN CESEDİ 1 KİLOMETRELİK ALANA YAYILDI

Mersin'de, meydana gelen patlama sonucunda araç içerisinde bulunan teröristin ceset parçaları 1 kilometrelik alana yayıldı.

Mersin şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Gözne mevkiinde otoyola giriş bölümünde meydana gelen patlamada, aracın markasının Mazda 626 olduğu öğrenilirken otomobilin, Diyarbakır'dan geldiği bildirildi.

Araçta bir kişinin olduğu öğrenilirken, teröristin cesedinin bir kilometrelik alan içerisine yayıldığı bildirildi. Araç da paramparça olurken yolda sadece otomobilin motoru kaldı. Valinin de olay yerine gelmesi bekleniyor.

Son bilgilere göre patlamada 7 polisin yaralandığı öğrenilirken, özel harekatçı polislerin şarapnel parçaları nedeniyle yaralandığı ve ağır yaralının olmadığı kaydedildi.

MERSİN VALİSİ AKSOY: CANLI BOMBA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Mersin'deki patlamanın 63 plakalı, içinde ilk belirlemelere göre 1 kişi bulunan otomobilde olduğu bildirildi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Adana-Mersin otoyolu Gözne çıkışından Mersin'e doğru hareket eden 63 plakalı beyaz bir otomobilin, bölge trafik müdürlüğü yakınlarında polisler tarafından durdurulduğunu, ancak içinde bulunan bir kişinin yakalanacağını anlayınca patlamayı gerçekleştirdiğini kaydetti.

Aksoy, şu an biri ağır 9 polis memurunun yaralı olduğunu belirterek, ''canlı bomba ihtimali üzerinde duruyoruz. Konuyla ilgili araştırma sürüyor'' dedi.

(AJANSLAR)