kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şoktaki abisi sabaha kadar adını sayıkladı

Müslim SARIYAR-Barış SÖZAL
Kaçak binmek isterken kovalanıp tren altında kalan 11 yaşındaki Ebubekir'in ağabeyi tanık olduğu facianın şokunda. Cenazeye katılamayan Mücahit sabaha kadar onun adını sayıkladı..
İstanbul'da banliyö trenine 1.4 YTL'lik jeton almadan kaçak binmek isteyince, kovalanırken tren altında kalarak ölen ilköğretim öğrencisi Ebubekir Cankır, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Olay anında yanında olan ağabeyi cenazeye gidemedi ve sabaha kadar kardeşinin adını sayıkladı. 11 yaşındaki Ebubekir, önceki gün Yeşilköy'de denize girmek için ağabeyi Mücahit ve 2 arkadaşıyla Bağcılar'daki evinden otobüsle Aksaray'a, buradan da yürüyerek Yenikapı'ya gitti. Banliyö trenine kaçak binmek isteyen Ebubekir'i güvenlik görevlileri kovalamıştı. Kovalamaca sırasında kaçarken ayağı raylara takılıp düşen Ebubekir, Sirkeci yönüne gitmekte olan trenin altında kalarak feci şekilde can vermişti. Ebubekir'in cenazesi, Bağcılar Mehmet Akif Camisi'nde kılınan öğle namazından sonra Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye 5 kardeşi katılan Ebubekir'in kaza sırasında beraberinde bulunan ağabeyi Mücahit Cankır ise gelemedi. Kardeşi gözleri önünde parçalanarak can veren 13 yaşındaki ağabeyin olayın şokunu halen atlatamadığı öğrenildi. Küçük çocuğun baygın halde sabaha kadar kardeşinin adını sayıkladığı belirtildi.

'PARÇALARINI TOPLADIM'
Baba Cankır, kazayı haber alır almaz evinden olay yerine gittiğini belirtti ve şunları söyledi: "Oğlumun cansız bedenini görünce kendimden geçtim. Sonra trenin sürüklediği ceset parçalarını kendi ellerimle topladım ve cesedinin bulunduğu yere koydum. Polisler, diğer gelen yakınlarımızın cesedi görmek istemesi üzerine önce büyük oğlumu daha sonra diğer yakınlarımla birlikte beni tartakladılar. Biz devletimizi seven kişileriz. Polis, komiser, memur ayrımı yapmayız. Bizim acımız vardı. Polis acımıza ters tepki verdi. Havaya ateş açtı. Ben ve yakınlarım gece yarısına kadar Kumkapı Polis Merkezi'nde tutulduk." Kavga sırasında olay yerinde bulunan adını vermek istemeyen ailenin bir yakını ise polis memurlarının kendilerine küfür edip, saldırdığını ileri sürdü. Cankır ailesi, polislerden şikâyetçi olmadı. Öte yandan, olayın ardından karakola götürülen makinist ile iki güvenlik görevlisi çıkartıldıkları savcılık tarafından serbest bırakıldı.
Haberin fotoğrafları