kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Pakize Kılıç

Emekli kadın öğretmene, kocaya yaklaşma yasağı

Ali EYCE / İZMİR (SABAH)
Pakize Kılıç'ın 33 yıllık eşi Orhan Kılıç'a 6 ay boyunca yaklaşması, telefonla araması ve mesaj bile atması mahkemece yasaklandı..
İzmir 12. Aile Mahkemesi, özel bir rehabilitasyon merkezinin sahibi olan Orhan Kılıç'la 33 yıllık eşi emekli öğretmen Pakize Kılıç arasındaki boşanma davasında ilginç bir karara imza attı. Mahkeme, kocasına saldırdığı gerekçesiyle Pakize Kılıç'ın 6 ay boyunca eşine yaklaşmasını yasakladı. Aksi halde 58 yaşındaki Pakize Kılıç hakkında 3 ile 6 ay arasında hapis cezası istemiyle dava açılabilecek.

YASAK İHLALİNE HAPİS İSTEMİ
Orhan Kılıç, eşinin işyerine gelip rezalet çıkardığını, kendisine saldırdığını, hakaret ettiğini, telefonla sürekli mesaj ve konuşmalarla kendisini rahatsız ettiğini iddia ederek, koruma talebinde bulundu. İzmir 12. Aile Mahkemesi hâkimi, şikâyetler ve delilleri değerlendirerek ilginç bir karar aldı. Mahkeme, emekli öğretmen Pakize Kılıç'ın kocasına 6 ay süreyle yaklaşmasına, tehdit ve korkuya yönelik davranışlarda bulunmasına, telefonla rahatsızlık (konuşarak ya da mesajla) vermesine yasak koydu. Ayrıca mahkeme, Pakize Kılıç'ın bu duruma aykırı davrandığı takdirde hapis cezasıyla cezalandırılacağı ihtarında bulunulmasına ve bu yasakların takip edilmesine karar verdi.
Haberin fotoğrafları