kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Su böreği
Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz ve unla bir hamur yapın. Hazırlanan hamuru 10 parçaya ayırın, her parçayı 2 santim kalınlığında açın. Tepsiyi yağlayın, ilk açılan yufkayı tepsinin kenarlarından taşacak şekilde yayın. Diğer yufkaları kaynar suda bir dakika haşlayın. Yufkaları soğuk suya atın, kevgirle süzün. Bezle kuruladıktan sonra tepsiye yayın. Yufkaların arasına erimiş tereyağı gezdirin. Hamurun yarısı bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. Orta kata yumurtayla ezilen peyniri serpin, kalan yufkaları da aynı şekilde yayıp, kapatın. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
*
5 adet yumurta
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 250 gr. beyaz peynir
* 200 gr. tereyağı
* Aldığı kadar un
* Tuz

Şehriyeli sütlaç

Süt ve şekeri kaynatın. Diğer tavada şehriyeleri margarinle altın rengine gelinceye kadar kavurun. Üzüm ve hurma ilave edin. 1-2 kez çevrilip, süte ilave edin. Diğer yandan nişastayı suyla açıp, ekleyin. 10 dakika pişirin. İçine fıstık ve Hindistan cevizi konup, karıştırın. Kaselere dökün. Bir gece dolapta bekletin, üzerini hurma ile süsleyin. Mevsim meyvesiyle servis yapın.

MALZEMELER
*1 kilo süt
* 1 çay bardağı tel şehriye
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı kuru üzüm
* 1 çay bardağı Hindistan cevizi
* 1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış hurma
* 1 yemek kaşığı margarin
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşil fıstık

Dağ köftesi
Kıyma, soğan, tuz, kaşar rendesi, karabiber ve kekiği iyice yoğurun. İstenilen büyüklükte köfte yapın. Yağlı kağıdı köfte adedine göre parçalara ayırın. Taze soğan, nane, taze sarmısak ve pazıyı ince ince kıyıp, 1 çay kaşığı tuzla hafif ovun. Kağıtlara eşit olarak bölüp, üzerine 1 çay kaşığı yağ ve köfte koyun. Bohça şeklinde kapatıp, tepsiye dizin. 15 dakika pişirin. Kağıdı ile birlikte servis yapın.

MALZEMELER
* 500 gram kıyma
* 1 adet soğan rendesi
* 100 gram kaşar rendesi
* 2 demet taze soğan
* Dereotu
* Nane
* Maydanoz
* 3 yaprak pazı
* 1 kaşık tereyağı
* Kızartmak için sıvıyağ
*Tuz
* Karabiber
*Kekik
*Yağlı kağıt