kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Lezzet Güneşi

Çikolatalı Sufle
Sufle kapları tereyağıyla kaplanır. Fırın 180 derece ayarlanıp, ısıtılır. Fırın tepsisine su konup, ısıtılır. Diğer yandan yumurtaların sarısı ile beyazı birbirinden ayrılır. Tereyağ ve çikolata benmari usulü eritilir. Çikolata sıcakken yumurta akını kar haline getirilip, yavaş yavaş ilave edilir. Karışım ılınınca yumurta sarılarını eklenip krema haline getirilir. Badem ve un ilavesi yapılır. Hazırladığınız harcı sufle kaplarına yarısından fazlası dolacak şekilde taksim edilir. Sıcak su havuzuna konulup, 30 dakika pişirilir. Sıcakken üzerine pudra şekeri serpilir.

MALZEMELER
*
100 gram bitter çikolata
* 1 su bardağı kıyılmış fındık veya badem
* 125 gram oda sıcaklığında Tereyağı
* 3 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* Yarım çay bardağı toz şeker
* 1 adet yumurta akı
* 2 çorba kaşığı pudra şekeri

Patlıcan Dolması

Patlıcanlar soyulur, içleri oyulup, tuzlu suda bekletilip, sıkılır. Diğer yanda kıyma ve soğan 1 kaşık sıvıyağ ile kavrulur. İçine pirinç ilave edilir. 1 kahve fincanı su konup, kısık ateşte 10 dakika pişirilir. Ateşten alınır. İçine tuz karabiber ve maydanoz ilave edilir, karıştırılır. İçleri oyulan patlıcanlar iç malzemesiyle doldurulur. 1 kaşık salça, 1 bardak su ile ezilir, yavaş yavaş üzerine ilave edilir. Üzerlerine 1 dilim domates 1 dilim biber konur. Kızgın fırında 5 dakika daha pişirilir, servis yapılır.

MALZEMELER
*
3 adet patlıcan
* 200 gram kıyma
* 1 kahve fincanı pirinç
* 2 adet soğan
* 1 çay kaşığı salça
* Tuz
* Karabiber
* Kızartmak için sıvıyağ
* 2 adet domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı dolma fıstığı

Zeytinli Milföy
İki adet milföy hamuru alınır. Her biri dört eşit parçaya bölünür. Ortalarına turşulu zeytin konulur ve iki ucu birleştirilir. Üzerine yumurta sürülüp, 180 derece fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

MALZEMELER
* 2 adet milföy hamuru
* 50 gram yeşil zeytin
* 1 adet yumurta sarısı