kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Anastasia Achilleos, Tatler dergisi tarafından yılın yüz bakımı uzmanı seçildi.

Elle yapılmış yüzler

Yaşınızdan daha genç görünmek mi istiyorsunuz? İşte yolu: Yüz masajı cildi gerginleştiriyor, pürüzsüzleştiriyor ve yeniden biçimlendiriyor..
Yüzünüzde hiç kırışıklık olmasa bile yüz masajı uygulayabilirsiniz, hatta uzmanlara göre uygulamalısınız da... Çünkü tıpkı vücutta olduğu gibi yüze uygulanan masaj da güzelliğin ve zindeliğin katili stres hormonlarını azaltmaya yarıyor. Miami Üniversitesi Dermatoloji Bölümü profesörlerinden Leslie Baumann, stres hormonlarının ileri derecede akneye varana kadar pek çok sorunun kaynağı olduğunu vurguluyor. Ayrıca bu hormonlar cildin doğal barikatlarını ortadan kaldırarak, deri altındaki suyun daha fazla buharlaşmasına, dolayısıyla da cilt kuruluğuna yol açıyor. Yüz masajı yaşlanmayı geciktirmenin biricik sırrı mı yoksa yalnızca geçici bir zindelik kaynağı mı tartışılabilir ama kesin olan bir şey var ki o da insana sükûnet ve rahatlama sağladığı. Burada sözü Anastasia Achilleos'a getirelim: Anastasia Achilleos, Tatler dergisinin yılın en iyi yüz bakımı uzmanı seçtiği, kapısında kuyruk olunan yüz masajlarıyla ünlü bir cilt bakımı uzmanı. Çok sayıda film yıldızı ve Kate Moss, Naomi Campbell, Giselle Bündchen gibi ünlü modeller onun düzenli müşterisi. Fendi, Miu Miu, Louis Vuitton, Sportmax gibi markaların reklam kampanyalarında da çalışan Anastasia, beş yılı aşkın bir süredir Olay ürünlerinin güzellik ve cilt temizliği danışmanlığını yürütüyor. Olay'in son olarak piyasaya çıkardığı ve Anastasia'nın da bakımlarında kullandığı Regenerist serisinde yer alan amino-peptid teknolojisiyle hazırlanmış ürünleri; kimyasal peeling, kozmetik cerrahi veya lazer tedavilerine bir alternatif olarak cildin dış tabakasını yenilerken alttaki genç cildi ortaya çıkarmaya yardımcı olan krem ve serumlar. Anastasia, yüzlerimizin görünümünün ve sağlığının doğrudan kendimizi nasıl hissettiğimizle bağlantılı olduğuna inanıyor. Vücudun doku ve hücre hafızası günlük yorgunlukları, rahatsızlıkları kısaca her tür duyguyu depoluyor ve bu da yüzümüzün görüntüsü olarak dış dünyaya yansıyor.

CİLT BAKIMININ ZEKİSİ

Anastasia'nın geliştirdiği ve Londralı gazetecilerin 'Zeki bakım' olarak adlandırdığı cilt bakım yönteminin müdavimleri her geçen gün artıyor. Hint usulü teknikler, yüz dokusunu rahatlatma, reiki, çakra enerjisi masajı karması olan bu kendine özgü bakım aslında herkes için özel olarak uygulanıyor. Vücudun iyileşme hızı ve kapasitesi ile cildin alt katmanlarının yapısı herkes için farklı olsa da aslında iyileşme genelde cildin alt katmanlarından, en derinden başlıyor. Anastasia'nın uyguladığı bakım da iki yönlü bir terapi. Ona göre kendisi öğrenci, müşterisinin vücudu da öğretmeni. Her seansta zihin ve vücut ilişkisi ekseninde enerjiyi ortaya çıkarmaya, vücutta bloke edilmiş dolaşım noktalarını açmaya uğraşıyor. İnsanın sırtı tutulunca nasıl hareket etmekte zorlanıyorsa, yorgunluk da yüzün hareketsiz kalmasına, sarkmasına, yaşlı ve hatta üzgün görünmesine neden oluyor. Anastasia'ya göre yüz, ense ve kulaklar dokunuşlara karşı aşırı hassas bölgeler. Çünkü birçok sinir ucu barındırıyorlar ve tüm vücudun gerginliğinin giderilmesi bu noktalara uygulanan masajlarla mümkün. Bu ünlü ve 'zeki bakım'ın püf noktalarını Anastasia'ya sorduk:
* İlk adım çok önemli. Masaja başlamadan önce yüze sıcak bir bez yerleştirip iki dakika kadar bekletmek gerekiyor. Bu iki dakika cilde ekstra bir doz oksijen verilmesini sağlıyor çünkü ısı, dokulara kan hücum etmesine neden oluyor.
* Bir cilt temizleme ürünüyle derinlemesine temizleme. Sıvı ya da krem hiç fark etmez, önemli olan, ürünü cilde yedirirken hafif dokunuşlarla değil, güçlü ve dairesel hareketlerle uygulamak. Parmak uçlarıyla, özellikle yorgun görünebilecek bölgelere yani yüzün iki yanındaki çene kemiklerine, burnun iki yanına, ağız kenarındaki ve alındaki çizgilerin üzerine dairesel hareketlerle sıkı bir baskı uygulamak.
* Temizlikten sonra, nemlendiriciyi de aynı güçlü hareketlerle yüze yedirmek.
* Bütün hareketleri yüzün ortasından dışına doğru uygulamak. Şişkinliği, özellikle göz altlarındaki su birikimini dağıtmak için iki parmakla göz pınarlarından şakaklara doğru masaj yapmak.
* Nemlendiriciyi uygularken göğüs dekoltesini ve enseyi kesinlikle atlamamak. Boyundan enseye doğru yapılan güçlü bir masaj gıdının baş düşmanı.
Haberin fotoğrafları