kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Pantolonun paçaları yerlere değmemeli.

Hatasız kul olur

Esra Çoruh
Doğru kıyafet seçimiyle daha modern görünmenin yanı sıra vücut kusurlarınızı da örtebilirsiniz. İşte trendy ve hatasız görünmek için ipuçları... esra.coruh@sabah.com.tr..
1-Kilolu bir yapım olduğu için bol pantolon ve gömlekler giyiyorum. Böyle daha ince görünmem mümkün mü? (Okan K. - İstanbul) - Bol kıyafetler giyerek kendinizi daha da kalın gösterdiğinizin farkında mısınız? Çünkü bol kıyafetler insanı daha da kalın gösterir. O yüzden tam bedeninizde kıyafet seçmelisiniz. Ayrıca bol pantolonun üzerine bol tişört giymek de sakıncalı. "Dapdar giyinin," demiyoruz ama dar ya da boru paça kesimli bir pantolon sizi daha ince gösterecektir. Üzerine de dar kesimli bir gömlek giyerek daha modern bir hava elde edebilirsiniz.

2-İşyerine takım yerine yarı spor kıyafetleri tercih ediyorum. Haki pantolonlardan vazgeçemiyorum. Ancak seçimlerim yüzünden kendimi çok berduş gibi hissediyorum. Sizce kıyafetimi nasıl daha ciddi yapabilirim? (Osman K. - İstanbul)
- 'Business casual' giyim tarzı işyeriniz için uygunsa çok şanslısınız. Yarı spor, yarı klasik olarak işe gidebilirsiniz. Haki pantolonunuzu bol kesimde seçiyorsanız, kendinizi daha spor hissediyor olabilirsiniz. Seçtiğiniz pantolonun paçaları darsa ve kösele ayakkabı giydiğinizde boyu yerleri süpürmüyorsa iş için uygundur. Üzerinize giydiğiniz iş gömleğini de dışarı çıkarmak yerine içinize sokarsanız işte modern, trendy üstelik rahat bir iş kıyafeti yaratmış olursunuz!