kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hrant Dink'in Tuzla Çocuk Kampı'ndaki emeği unutulmadı.

Hrant Dink adına burs desteği

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) bünyesinde kurulan Hrant Dink Burs Fonu, bu yıldan itibaren üniversite öğrencilerine destek oluyor. Amaç, bu gençlerin kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, fertlerin birbirine güvendiği ve kültürel zenginlikleriyle övünen bir Türkiye'nin teminatı olmaları..
Türkiye'de demokrasi ve insan haklarının güçlenmesi, toplumsal barışın gelişmesi ve Türklerle Ermeniler arasında dostane ilişkilerin yeşermesi için kalemiyle mücadelesini sürdürürken 19 Ocak 2007'de, genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesi önünde öldürülen gazeteci yazar Hrant Dink'in anısını ve ideallerini Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yaşatıyor. Bu amaçla TOG bünyesinde kurulan Hrant Dink Burs Fonu, 2008-2009 öğretim yılından itibaren üniversite öğrencilerinin öğrenimine destek verecek. Hatırlanacağı gibi Dink, yaşamı boyunca gençlerle birlikte çalışmıştı. Gerek yıllarca yöneticiliğini yaptığı Tuzla Çocuk Kampı, gerekse işlettiği kitabevi veya kurucusu olduğu Türkiye'nin ilk Türkçe-Ermenice haftalık gazetesi Agos'ta, Hrant Dink'in en çok değer verdiği kesim, gençlerdi. Gençlerin önyargısız, sorgulayıcı, güvenli, ateşli birer birey olduğuna inandı. Bu bireyleri hayata hazırlayan okulların da 'bilginin ezberletildiği yer değil, sorgulandığı yer' olması gereğini ve böyle bir sorgulamanın gelişeceği üniversite eğitiminin önemini savundu. Bu kapsamda, 'farklılıklara saygı' ilkesini benimsemiş olan Toplum Gönüllüleri Vakfı bünyesinde kurulan Hrant Dink Burs Fonu'nun desteğiyle yetişecek gençler, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı, fertlerin birbirine güvendiği ve kültürel zenginlikleriyle övünen bir Türkiye'nin teminatı olacak.

DİĞER BURSLARLA AYNI
Hrant Dink Burs Fonu ağustos 2008 itibarı ile Adalet Ağaoğlu, İbrahim Betil, Mehmet Betil, Deniz Betil, Emrah Gürsel, Meri İzrail ve Esra Mungan tarafından destekleniyor. Bursa başvuru ve değerlendirme süreci, Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın diğer burslarından farklı değil. Dolayısıyla, Hrant Dink Bursu'ndan faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri, TOG Vakfı internet sitesindeki duyuruları takip ederek, belirlenen burs başvuru dönemlerinde internetteki formları doldurarak başvuruda bulunabiliyor. Mülakat süreci sonunda Hrant Dink Burs Fonu tarafından destek almaya hak kazandığı belirlenen gençlere TOG tarafından bilgi veriliyor. Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın diğer burs olanakları gibi, Hrant Dink Burs Fonu'nun sağladığı öğrenim desteği de karşılıklı olarak sunuluyor. Bu fondan faydalanan öğrencilerin, burs dönemi boyunca Toplum Gönüllüleri Vakfı veya Uluslararası Hrant Dink Vakfı'nda ayda 16 saat gönüllü hizmet gerçekleştirmeleri bekleniyor.
Haberin fotoğrafları