kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aygün'e 2.5 milyon avro şoku!

ANKARA
Yeni Haber
Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Ergenekon operasyonu kapsamında 1 Temmuz'da gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün evinde bulunan 2.5 milyon Euro'ya el koydu. Aygün'ün evindeki kasasında çıkan 2.5 milyon Euro'nun Mine Aygün adına ING Bank Şaşmaz Şubesi'ne yatırıldığı belirlendi. Savcılık kararıyla bu para Vakıfbank'a aktarıldı. MASAK, söz konusu paranın suç gelirinden elde edilip edilmediğini veya terör örgütü finansmanında kullanıp kullanılmadığını incelemeye aldı.

ŞAHSİ PARAM DEMİŞTİ


Aygün, gözaltına alındığı 1 Temmuz günü de, kasadaki paranın şahsi pası olduğunu bildirirken, para kilitlenen kasada bırakılmıştı. Bu süreçte,
ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, "Sinan Aygün, Türkiye'nin önemli işadamlarından. Kendisi inşaat işleriyle uğraşıyor. Geçtiğimiz günlerde Rüzgarlı'da bulunan işyerini sattı. Kasasında para bulunması da çok doğal. Eğer şüpheli bir durum görülürse Maliye bunu araştırır" açıklamasını yapmıştı. Bu arada, paranın kaynağı olarak Aygün'ün, kızının düğününde elde edilen 30 torba altının da bulunduğu öne sürülmüştü.