kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kilometrelerce kuyruk

Ahmedinecad İstanbul haşat

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad için olağanüstü güvenlik önlemleri alınınca İstanbullular perişan oldu. Yollar 2 saat trafiğe kapatıldı. 33 derece sıcakta yürümek zorunda kalan halk isyan etti..
PERİŞAN OLDULAR
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'ın gelişi nedeniyle alınan güvenlik önlemleri İstanbul'da hayatı kâbusa çevirdi. Sabah saatlerinden itibaren alınan yoğun güvenlik önlemleri, Ahmedinecad Tahran'dan havalandıktan sonra en üst düzeye çıkarılınca, kentte hayat tam 2 saat durdu. Konuk Cumhurbaşkanı'nın geçeceği güzergâh ile alternatif yollar trafiğe kapatılınca uzun araç kuyrukları Levent'ten Kadıköy'e kadar uzandı. Halk, yürümek zorunda kaldı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...


YOLLAR GEÇİT VERMEDİ
Uçak seferleri aksadı, bazı yolcular uçaklarını kaçırdı, metrobüsler çalışmadı. 33 derece sıcağın altında sürücüler ve yolcular, otomobillerin içinde saatlerce mahsur kaldı. 5 bin polisin ziyaret nedeniyle görev yaptığı kentte, İran gizli servisi SAVAMA'nın ajanları da tur attı. Ahmedinecad, Tahran'dan havalandıktan hemen sonra kentte alarm durumuna geçildi. E-5 Karayolu ve Çırağan caddesi ile bağlantı yollar trafiğe kapatıldı. Levent-Beşiktaş arası ise iki taraflı olarak geliş gidişe kapatıldı. Bağlantı yolları ile sokaklar da polisler tarafından kesildi. Trafiğin durmasıyla hayat kâbusa dönüştü. Boğaziçi Köprüsü ile Zincirlikuyu ve Mecidiyeköy'de kilometrelerce uzunlukta araç kuyrukları oluştu. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü tamamen kilitlendi. Anadolu yakasında TEM üzerinde Üsküdar Ünalan mevkisine kadar trafik kilitlenirken, E-5'te ise Kadıköy Göztepe Kavşağı'na kadar uzun araç kuyrukları oluştu.

ATATÜRK'LÜ PROTESTO
33 derece sıcağın altında otomobillerinde kalan sürücüler ile yolcular, sıkıntılı saatler yaşadı. Bazı vatandaşlar araçlarından inerek yolların kapatılmasını protesto etti. Bazı vatandaşlar ise polislerle tartıştı. Trafiğin uzun süre durması nedeniyle, aşırı sıcakta otomobillerinin içerisinde bunalan vatandaşlar arabalarından inerek serinlemeye çalıştı. Bu arada otomobillerde bulunan ve sıcaktan bunalan bebeklerini de otomobillerinden indirerek serinletmeye çalıştılar. Vatandaşlar, İran Cumhurbaşkanı'nın konvoyunu E-5 Karayolu İncirli geçişinde yuhalayıp, kornalara basarak protesto etti. Bazı binaların camlarına çıkın vatandaşlar ise ellerine aldıkları Atatürk posterlerini ve Türk bayraklarını sallayarak Ahmedinecad'a tepki gösterdi.


* * *
HABER VE FOTOĞRAFLAR: Gökhan ARTAN - Müslim SARIYAR - Umut TÜTÜNCÜ - Serdar CANIPEK - Barış SÖZAL - Gökay USANMAZ - Önder ŞUŞOĞLU - Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH
Haberin fotoğrafları