kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Doğan’ın emlak ofisindeki deponun camları tahtalarla kapatıldı.

JİTEM'in eski komutanında 3. cephanelik

Önder ŞUŞOĞLU - Ferit ZENGİN
JİTEM kurucularından olan emekli albay Doğan gözaltına alındı. Doğan'ın emlak ofisinde üç silah ve devlete ait çok sayıda gizli belge bulundu..
JİTEM'in üç kurucusundan biri olan emekli albay Arif Doğan Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. Doğan'ın emlak ofisinin Ümraniye ve Eskişehir'deki evlerden sonra üçüncü cephanelik olduğu öne sürüldü. JİTEM'in (Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele) 3 kurucusundan biri olan emekli albay Arif Doğan, Ankara'da gözaltına alınırken, İstanbul'da da iki kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

KÜÇÜK'ÜN SAĞ KOLU
Doğan'ın İstanbul'daki emlak ofisine düzenlenen baskında 280 el bombası ele geçirildiği öne sürülürken, polis bu iddiayı doğrulamadı. Doğan, öldürülen binbaşı Cem Ersever ve Ergenekon davası tutuklularından emekli tuğgeneral Veli Küçük ile birlikte Jİ- TEM'in kurucularından biriydi. İstanbul polisi, dün sabaha karşı Ergenekon örgütüyle bağlantısı olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan ve Küçük'ün sağ kolu olarak tanınan Doğan'ın Beykoz Çavuşbaşı'ndaki evine baskın düzenledi.

GİZLİ BELGELER ÇIKTI
Polis, evinde bulunamayan Doğan'ın, aynı apartmanın giriş katındaki emlak ofisinin deposunu bastı. Kapısı kırılarak girilen ofisin deposunda 3 uzun namlulu silah ve çok sayıda mermi ve boş kovan ele geçirildi. Ofiste ayrıca, devlete ait çok sayıda 'gizli' ve 'kozmik' (çok gizli) belge bulundu. Ankara'da olduğu öğrenilen emekli albay Doğan gözaltına alındı. Doğan dün akşam İstanbul'a sevk edildi. Eski İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu'nun Eskişehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu dönemde, Doğan'ın seçim parasını Ergenekon zanlıları arasında yer alan Sedat Peker'den alarak Orakoğlu'na verdiği iddia edilmişti. Ümraniye'de 12 Haziran 2007'de bir gecekonduda 27, Eskişehir'de 25 Haziran 2007'de bir evde 12 el bombası ele geçirilmişti.