kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Dursun Karataş

Yeni lider cenazeye giderken yakalandı

Kadir ERCAN ANKARA
Dursun Karataş'ın ölümünün ardından liderlik çekişmesine girenlerden Aslan Tayfun Özkök, Hollanda'daki cenazeye gitmek isterken Kıbrıs Rum Kesimi'nde yakalandı..
Dursun Karataş'ın ölümünün üzerine yasadışı DHKP-C örgütünün başına geçen Aslan Tayfun Özkök, Kıbrıs Rum kesiminde sahte pasaportla gözaltına alındı. Özkök'ün parmak izinden gerçek kimliği belirlendi ve interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı anlaşıldı. Özkök'ün, yakalanmasıyla ilgili iki iddia ortaya atıldı. Birinci iddiaya göre Özkök, bir süredir Kıbrıs Rum kesiminde yaşıyordu. Karataş'ın ölüm haberini alınca Hollanda'ya gitmek üzere uçağa binmek istedi ve bu sırada yakalandı. Diğer iddiaya göre de Aslan Tayfun Özkök, İtalya üzerinden Kıbrıs Rum kesimine giriş yaptığı sırada pasaportunun sahte olduğu belirlendi ve gözaltına alındı.

ORTADOĞU SORUMLUSUYDU
Özkök'ün fiilen örgütün başına geçmesine rağmen, DHKP-C'nin elebaşı Dursun Karataş'ın ölümünden sonra örgütte, "baş olma" çekişmesi yaşandığı da iddia ediliyor. Karataş'ın ölümünün ardından Aslan Tayfun Özkök ile Musa Asoğlu'nun başa geçmek istediği, bu yüzden iç çekişme yaşandığı öne sürülüyor. Yıllardır Dursun Karataş'ın en yakınındaki isimlerden biri olan Zerrin Sarı'nın da başa geçmek istediği belirtiliyor. Bunca yıldır yakalanmayan Özkök'ün örgüt içi çekişme nedeniyle ihbar edilmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Özkök, örgütün Ortadoğu sorumluluğunu yaptı. Son dönemlerde Karataş'ın rahatsızlığından ötürü, bilfiil örgütü yönetiyordu. Sabancı suikastı sanığı ve Afyon Cezaevi'nde öldürülen Mustafa Duyar, Öz kök'ün Suriye'de lüks döşenmiş, sekreterli bir bürosu olduğunu, şoförü ve korumaları bulunduğunu anlatmıştı.