kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ökkeş Çelebi (40)

Baba cinnet getirdi tüm ailesini öldürdü

Kilis'te alkollü eve gelen baba, tartıştığı karısı ile 4 çocuğuna kurşun yağdırdı. Ardından da tetiği kendine doğrulttu. Anne çocuklarının üzerine kapanıp korumak istedi ama yetmedi..
Kilis'te, cinnet getiren baba önce karısı ile 4 çocuğunu öldürdü ardından da intihar etti. Tüm kenti şok eden olay İsmet Paşa mahallesi, Mutlu sokak, Ölmez apartmanında dün sabah saat 05.00'te meydana geldi. Yaklaşık 6 aydır eşiyle aralarında sorunlar olduğu öğrenilen Ökkeş Çelebi (40), dün alkollü halde sabaha karşı eve geldi. Daha sonra uyumakta olan eşini uyandıran Çelebi ile karısı arasında şiddetli bir tartışma başladı. Bu sırada kontrolünü kaybederek tabancasına sarılan Ökkeş Çelebi, önce annesinin yanında uyumakta olan 3 yaşındaki kızı Sevilay'ı sonra da eşi Zübeyde Çelebi'yi (35) vurdu. Küçük kız olay yerinde hayatını kaybederken, yaralanan anne diğer odada bulunan çocuklarının üzerine kapanarak onları korumak istedi. Ancak cinnet getiren baba, çocukları Ahmet (12), Meryem (14) ile Şaziye'ye de (8) kurşun yağdırdı.

'GİT SENİ DE VURURUM'
Devlet Su İşleri'nde ölçüm memuru olarak çalışan Ökkeş Çelebi'nin bir üst katında oturan ev sahibi Fuat Ölmez, silah seslerini duyunca hemen aşağıya indi. Kapıyı zorlayarak içeri giren ev sahibi, Çelebi'yi elinde silahla gördüğünü belirterek, "Beni görünce, 'Defol git buradan. Yoksa seni de öldürürüm. Bana iftira attılar' diye bağırdı. Kapıyı kapattıktan sonra bir iki el silah sesi daha duydum. Yeniden açtığımda bu kez Ökkeş'in yerde yattığını gördüm" diye konuştu.

'YASAK AŞK' İDDİASI
Kilis Emniyet Müdürü Süleyman Nuri Özhan da, Ökkeş Çelebi'nin cinnet getirdiğini, eşini ve dört çocuğunu öldürdükten sonra intihar ettiğini açıkladı. Ökkeş Çelebi'nin maddi durumun orta seviyede olduğu ve çevresinde "iyi bir insan" olarak bilindiği öğrenildi. Çelebi'nin başka bir kadınla ilişki yaşadığı için yaklaşık 6 aydır eşiyle aralarının açık olduğu, ancak aynı evde yaşadıkları iddia edildi. Katil babanın yaklaşık 2 aydır psikolojik tedavi gördüğü de öğrenildi.

Murat KARAMAN-Mehmet BONCUK İbrahim GÜNEŞ / SABAH
Haberin fotoğrafları