kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Güncel Haberler
Geriİleri
Gürcistan'da saldırıdan kurtulan Türk gazeteciler yurda döndü
01:19
Güney Osetya'da silahlı saldırıya uğrayan basın mensupları Türkiye'ye döndü. Kanaltürk muhabiri Levent Öztürk, kameraman Güray Ervin ve NTV muhabiri Hilmi Hacaloğlu ile kameraman Cumhur Çatkaya'yı yakınları ve meslektaşları gözyaşları içerisinde karşıladı.

Güney Osetya'da yaşanan savaşı takip etmek üzere Türkiye'den bu bölgeye giden bir grup basın mensubu araçla seyir halindeyken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Kanatürk muhabiri Levent Öztürk ile kameraman Güray Ervin vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralanmıştı. Üç gün süreyle Kuzey Osetya'da gözaltında tutulan basın mensupları bu gece Türkiye'ye döndü. Kuzey Osetya'dan özel uçakla dönüş yapan basın mensuplarını Atatürk Havaalanı'nda aileleri gözyaşlarıyla karşıladı.

Meslektaşlarına yaşadıkları olayı anlatan basın mensupları ölümden döndüklerini ifade etti. Saldırıda başından yaralan Levent Öztürk, "Yaşadıklarımıza takdiri ilahi diyorum. Verilmiş sadakamız varmış. Vurulduktan sonra bilincimizi kaybetmemeye çalıştık. Ne yapabileceğimizi düşündük. Arkadaşlar bana olay yerinde ilk müdahaleyi yaptı." sözleri ile yaşadıklarını aktardı.

İlk kurşun geldiğinde Öztürk'ün "vuruldum" dediğini anlatan Hilmi Hacaloğlu, "Ben hemen eğildiğimi hatırlıyorum. Ölüme daha önce bu kadar yaklaşmamıştım. Güray gömleğini sallamaya başladı. Pres (basın) diye bağırmaya başladık. Saldırmak amacıyla orada olmadığımızı anlatmaya çalıştık. Daha sonra bizi hastaneye götürdüler. Hastanede iyi davranıldı. İfademizi aldılar." dedi.

Kontrol noktası bulunmayan boş bir yolda ilerledikleri sırada birden kurşun geldiğini aktaran Cumhur Çatkaya, "Yolda ilerlediğimiz sırada ben kayıttaydım. Birden kurşunlar gelmeye başladı. Kameramın arkasına saklandım. 2-3 kurşun kamerama isabet etti. Arabada 100-150 kurşun izi vardı." şeklinde konuştu.

Saldırı anında şehadet getirmeye başladığını söyleyen Güray Ervin, "İlk kurşun geldiğinde Levent'e baktım. Yüzü kıpkırmızıydı. Bana doğru devrilmeye başladı. Hemen toparlandık. O an çok kısa bir zamandı ama bize çok uzun geldi. Ateş eden gruba üzerimizde silah bulunmadığını anlatmaya çalıştık." diye konuştu.

Meslektaşları da saldırıya uğrayan arkadaşlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu. Saldırıda yaralanan Öztürk ve Ervin ambulansla hastaneye götürüldü. Hacaloğlu ve Çatkaya aileleriyle birlikte havaalanından ayrıldı.