kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Almanya'da Türk bodyguard'lar çatıştı: 3 ölü

Cemil ALBAY-Erdal PEKTAª
İtalyan dondurmacısındaki çatışmada, iki Türk öldü bir Türk yaralandı. Olayla ilgisiz bir Yunanlı kadın da yaşamını yitirdi..
Almanya'nın Rüsselsheim kentinde önceki akşam dondurmacıda çıkan silahlı çatışmada üç kişi öldü, bir kişi de ağır yaralandı. Saat 20.00 sıralarında meydana gelen olayda, Tuncelili Erkan Karakaya (29), Deniz Ergün (26) ve Yunanlı Anna Kagaraki (55) olay yerinde yaşamını yitirirken, Erdal Ergün (31) ise ağır yaralandı. Saldırı ile ilgili olarak 2 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Alman polisi, operasyonun geniş çaplı olarak sürdürüldüğünü kaydetti.

DAHA ÖNCE DE KAVGA ETMİŞLER
Cinayetten önce, bodyguard olarak çalışan Ergün kardeşlerin, Mainz'da, Star adlı kulübü basarak olay çıkardıkları, kulüpte görev yapan bodyguard'ların, olayda yaşamını yitiren ve yine bodyguard olarak çalışan Erkan Karakaya'nın grubundan olduğu belirtildi. Görgü tanıkları, olay günü iki tarafın konuşmak için bir araya geldiğini belirtti. Olayın, Deniz Ergün'ün Erkan Karakaya'ya tokat atması üzerine cinayete dönüştüğü de vurgulandı. Polis, olaya karışanların daha sonra "de Rocco" isimli dondurmacıdan yaya olarak kaçtıklarını ifade etti. Çatışmada Deniz Ergün'ün vücuduna isabet eden kurşunla olay yerinde öldüğü, Erkan Karakaya'nın ise bıçaklanarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Yunanlı Anna Kagaraki'nin ise dondurmacının yan tarafındaki Yunan restoranında iki kadın arkadaşı ile kahve içerken, karnına isabet eden kurşunla öldüğü açıklandı. Cinayet Alman basınında da geniş yer buldu. Dün geç saatte baskı yapan gazeteler cinayeti sayfalarında duyururken, olayın futbol bahis parası nedeniyle meydana gelmiş olabileceği de gündeme getirildi. Bazı internet haber siteleri de, daha önce Duisburg'da İtalyan mafyası tarafından işlenen cinayeti hatırlattı.

BİLGİ VERENE 10 BİN EURO ÖDÜL
Wiesbaden Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) cinayetle ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayın nedenini "Onur incinmesi' olarak tahmin ettiklerini açıkladı. Kriminal daire tarafından yapılan açıklamada, olayla ilgisi olan ve yaşları 49 ile 28 olan iki şüphelinin dün gözaltına alındığını bildirdi. Gözaltına alınan iki kişinin olay sırasında Rüsselsheim'da olduğu ve geçen günlerde de ölen kişilerle Mainz'da kişisel bir sorun yaşadıkları bildirildi. Hayati tehlikeyi atlatan Erdal Ergün'ün ifadeleri doğrultusunda detayların açıklığa kavuşacağını açıklayan Alman polisi, ayrıca olayla ilgili bilgi vereceklere 10 bin Euro ödül verileceğini de vurguladı.
Haberin fotoğrafları