kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ne deprem, ne trafik en büyük sorun imar!

Erhan ÖZTÜRK
Büyükşehir Belediye Meclis'i komisyonları içinde en çok şikâyet alan komisyon bin 500 dosyayla İmar ve Bayındırlık Komisyonu... Bu yılın ilk 8 ayında Trafik ve Ulaşım Komisyonu'na 38, Doğal Afet ve Deprem Komisyonu'na ise 6 dosya gönderildi..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, deprem, trafik, sağlık, engelliler komisyonlarının da aralarında bulunduğu 21 komisyon içerisinde en çok çalışanın imar komisyonu olduğu ortaya çıktı. Özellikle 1999 depreminden sonra kentin büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya kaldığı uzmanlarca sıkça belirtilirken, 2008'in ilk 8 ayında Doğal Afet ve Deprem Komisyonu'na sadece 6 dosyanın geldiği dikkat çekti. Trafik ve Ulaşım Komisyonu'na ise 38 dosya geldi.

KADIN HAKLARI'NDA HİÇ DOSYA YOK
Engelliler, kadın hakları, basın yayın gibi komisyonlara hiç dosya gelmezken, Esnaf ve Sanatkarlar, Mesken ve Gecekondu, Tüketici ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti Komisyonları'na sadece birer dosya geldi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na gelen dosya sayısı ise bin 500'ü buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde konuşan Bütçe ve Plan Komisyonu üyesi ANAP'lı Veli Özdemir "Diğer komisyonların da çalışması gerekir. İstanbul'un tek sorunu imar değil. İstanbul'da herkesin trafikten yana dertli olduğu ortadayken bu komisyona gelen şikayet sayısı, görüşülen dosya sayısı çok az. Tüm meclis üyeleri ve seçmenlerin komisyonların sorulara çözüm bulması için duyarlı olmaları lazım" diye konuştu.