kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"TSK her türlü siyasi mülahazanın dışında tutulmalı"

Yeni Haber
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımıcısı Cemil Çiçek, "Devlet hayatımız ve milli varlığımız bakımından önem taşıyan konuların siyasi iddia ve mülahazalara malzeme yapılması takdir edileceği üzere doğru değildir" dedi.

DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın, 'Ergenekon görevdeki subaylara da uzandı' şeklindeki haberlerle ilgili soru önergesine cevap veren Cemil Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurum ve kuralları olan bir hukuk devleti olduğunu hatırlattı.

Bu kurum ve kuralların sosyal ve siyasal statüsü ne olursa olsun Türkiye'de yaşayan her vatandaşı bağladığını dile getiren Cemil Çiçek, "Türk Silahlı Kuvvetleri milli varlığımızın en temel kurumlarından biri olup, ulusal güvenliğimizin de yegâne teminatıdır.

Bu özelliğiyle, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her türlü siyasi mülahazanın dışında ve üstünde tutulması gerekir. Devlet hayatımız ve milli varlığımız bakımından önem taşıyan konuların siyasi iddia ve mülahazalara malzeme yapılması takdir edileceği üzere doğru değildir" diye konuştu.

Cemil Çiçek, hukuki süreçlere intikal etmiş konulara ilişkin değerlendirme yapmanın, Anayasa'nın 138. maddesi gereği mümkün olmadığını kaydetti.