kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, TBMM Başkanlığı'nda birinci yılını dolduran Köksal Toptan'ı ziyaret etti. Demirel, Toptan'a "Devran" isimli kitabını hediye etti.

'Gizli kamera' iddiası

ANKARA
TBMM'de AKP Grup toplantılarının yapıldığı eski senato salonuna gizli kamera yerleştirildiği iddiaları Ankara'yı karıştırdı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'te yaptığı 23. Dönem 2. Yasama Yılı faaliyetleri ile ilgili basın toplantısının ardından bir süre gazetecilerle sohbet etti.

TBMM TV: BİZE AİT
Toptan, "Biz böyle bir kamera yerleştirmedik. Ancak Meclis'e daha önce aldığımız karar doğrultusunda güvenlik kameralarını yerleştirmeye başlıyoruz. Grup toplantılarının yapıldığı salonlar bu projeye dahil değil" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da "Bundan bir ay kadar önce bir gazetenin iddiasıydı. O zaman baktık ama öyle bir şey bulamadık. Doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi. TBMM TV ise, kameranın kendileri tarafından konulduğunu cihazın kayıt özelliği olmadığını sadece kürsünün önünün kapanması durumunda konuşmacının saptanması amacıyla konulduğunu söyledi. Toptan, basın toplantısında da demokrasinin kapatma davasıyla başarılı bir sınav verdiğini söyleyerek görevin "geçmişe takılıp kalmadan" gelecek için doğru kararlar almak olduğunu belirtti.