kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''YAŞ'ta ihraç olmamasından memnuniyet duyduk''

Yeni Haber
Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) ihraç olmamasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Malatya'da Şire Pazarı'nda esnafla sohbet eden Recai Kutan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. YAŞ'ta ihraç olmamasını nasıl değerlendirdikleri sorulan Kutan, ihraçların olmamasını eleştirenleri kınadığını belirtti. Kutan, şunları kaydetti:

''Bazı zihniyet sahiplerinin beklentisiydi ve yine bekliyorlardı ki YAŞ'tan ihraçlar olsun. İhraç hangi iddiayla olacaktı? 'Silahlı kuvvetler içerisinde bölücü faaliyetlerde bulundular diye'. Tabii biz Saadet Partisi olarak bugüne kadar yapılmış ihraçların hukuk anlayışına uygun olmadığı görüşündeyiz. Şimdi birilerine işlem yapacaksanız, mutlaka hukuk yolunun açık olması lazım.

YAŞ kararları yargıya gidemiyor. Ondan sonra da ihraç yapılıyor. Bu kişilerden bazılarını tanıma imkanımız oldu. İhraçtan 5 ay evvel Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ödül veriliyor. Yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediliyor, sonra da ihraç edilmiş. YAŞ'ta böyle bir ihracın yapılmamasından ciddi anlamda memnuniyet duyduk. Türkiye'de adeta bir paranoya içinde olan kesimler var.''

28 ŞUBAT SÜRECİ

Ergenekon Soruşturması iddianamesinde 28 Şubat sürecinin de yer aldığı hatırlatılan Kutan, şöyle konuştu:

''28 Şubatın elbette muhataplarından birisi de benim, 54. Hükümetin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak. Hükümetten daha çok hedef alınan Refah Partisi idi. TÜSİAD bir araştırma yapmıştı. O araştırmada 'Refah Partisi o kadar süratle Türkiye'de büyüyor ki bu önümüzdeki seçimlerde bunların alacağı oy yüzde 40'lar mertebesinde olacak. Ondan sonraki seçimde yüzde 60 olacak ve ondan sonra Refah Partisi'ni hükümetten uzaklaştırmak mümkün olmayacak.

Tamamen demokratik usullere göre kalacaklar. O halde mutlaka bu önlenemeyen yükselişi önleyecek tedbirler alınması lazım deniyordu' O dönem biz ısrarla ifade ettik. Tamamen oyun oynanmaktadır. Hukuka uygun olmayan adımlar atılmaktadır. O vakit özellikle çok satan medya gurupları buna itibar etmediler. İşte şimdi Ergenekon davasıyla ilgili olarak gerçekler bir bir ortaya dökülmeye başladı.

Fadime Şahin'in, Ali Kalkancı'nın nasıl özellikle hazırlandığı, İslami anlayışla yakından, uzaktan ilgilerinin olmadığı ve tamamen bir senaryoya uygun olarak sırf Refah Partisi'ni ve Erbakan hükümetini alaşağı etmek için planlandığı bugün ayan beyan ortaya çıktı. Biz Ergenekon soruşturmasında sonuna kadar gidilmesi gerektiğini savunuyoruz.''

(AA)