kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kutudaki bebeğe soruşturma

Yeni Haber
Sağlık Bakanlığı, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden prematüre bir bebeğin kutu içerisinde yakınlarına teslim edilmesine ilişkin soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden prematüre bir bebeğimizin kutu içerisinde yakınlarına teslim edilmesi görüntülerinin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı son derece üzdüğü ve rahatsız ettiği belirtildi. Açıklamada, Bakan Akdağ'ın Teftiş Kurulu'nca konunun hızlıca incelenmesi ve bu duruma sebep olan görevli ya da görevliler hakkında işlem yapılması talimatını verdiği bildirilerek, görevlendirilen bir müfettişin konuyu ivedi olarak incelemeye başladığı ifade edildi. Açıklamada şunlar söylendi:

"İnsan onurunu zedeleyici bulduğumuz bu görüntülere sebep olan görevliler hakkında yapılan inceleme bu akşama kadar tamamlanacak ve kusuru görülenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. İnsani açıdan uygun bulmadığımız ve Sayın Bakanımızın ziyadesiyle hassas olduğu bu konuda gerekli duyarlılığın devam ettirilmesi hususunda bütün ilgililer tekrar uyarılmıştır."


(ANKA)