kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara'da fabrikada uyuşturucu üretimi

Yeni Haber
Ankara Polisi, İvedik Organize Sanayi Sitesi'nde boya fabrikası görünümüyle yurtdışı bağlantılı uyuşturucu üreten bir gruba yönelik Ahtapot isimli planlı operasyon düzenledi. 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonda 570 kilo 140 gram eroin yapımında kullanılan asitanhidrit maddesi ele geçirildi.

Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği'ne gelen bir ihbarı değerlendiren emniyet yetkilileri, İvedik Organize Sanayi Sitesi'ndeki bir boya fabrikasını takibe aldı. Cumhuriyet Savcısının izniyle yapılan teknik takipte, zanlıların Sırbistan bağlantılı olarak uyuşturucu imalatına hazırlandıkları anlaşıldı.

Bu gelişme üzerine başlatılan Ahtapot Operasyonu'nda önceki gün Aydın ve Atilla T. kardeşler ile Sait P. isimli zanlılar polis tarafından gözaltına alındı. Atölyede yapılan aramada ise 570 kilo 140 gram eroin maddesinin üretiminde kullanılan asitanhidrit maddesi ele geçirildi.

Ankara Emniyeti yetkilileri bu şahısların yurtdışı bağlantıları için Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı'na bilgi verildiğini belirterek, Sırbistan'daki ortaklarına yönelikte çalışma başlatıldığını ifade ettiler.

(ANKA)