kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama, 47. yaş gününü kutladı

Yeni Haber
ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin Demokrat adayı Barak Obama, dün 47. yaş gününü kutladı.
ABD'nin "enerjik geleceğini" anlatmak amacıyla bulunduğu Michigan'da yandaşlarının doğum günü şarkısı söylediği Obama'nın seçim kampanyası ekibi üyelerinin hediyelerini verme imkanı bulamayacakları, çünkü Başkan adayına hediyesini vermesi gereken kişinin, hediyeyi Chicago'da bir takside unuttuğu belirtiliyor.
Ekip geçen yıl Obama'ya bir İpod hediye etmişti.
Bu arada, Cumhuriyetçiler, dalga geçmek amacıyla Obama'ya bir manometre hediye ettiklerini açıkladı. Obama, Amerikalı sürücülerden benzin tasarrufu yapmaları için araç tekerleklerinin basıncını ölçmeye yarayan bu aleti almalarını istemişti.
29 Ağustos'ta 72. yaş gününü kutlamaya hazırlanan Cumhuriyetçi aday John McCain de, "tekerleklerin havasını kontrol ederek enerji bağımsızlığını elde edemeyiz" açıklamasında bulundu.
Obama, seçilmesi halinde ABD'nin en genç başkanı olamayacak çünkü eski başkanlardan Bill Clinton, Beyaz Saray'a gittiğinde 46 yaşındaydı, Ocak 1961'de John Kennedy 43, Theodore Roosevelt ise 1901'de seçildiğinde 42 yaşındaydı.
ABD'de başkan olmak için gereken taban yaş 35 olarak belirlenmiş bulunuyor. Öte yandan 29 Ağustosta 72. yaşını kutlayacak olan McCain, seçilmesi halinde ABD'nin en yaşlı başkanı olacak. Ronald Reagan Ocak 1981'de başkan seçildiğinde 69, Ocak 1841'de seçilen William Henry Harrison ise 68 yaşındaydı.
AA