kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP heyeti, hastanede incelemelerde bulundu

Yeni Haber
Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulunan CHP heyeti, "Başhekimin söylediklerini doğru kabul ediyoruz" açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Ankara Milletvekili Nesrin Baytok; Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Ateş ve Baytok, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Leyla Mollamahmutoğlu ile görüştükten sonra, yenidoğan bölümünü de gezdi.

CHP heyeti, hastanedeki incelemelerinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hastanenin kapasitesi üzerinde hasta kabulü yaptığını aktaran Ateş, "Ankara'daki riskli bebekler de buraya yönlendirilmiş. Hastanenin kapasitesi 140 yatak iken, 17 hasta alınmış. Başhekimin verdiği bilgileri doğru kabul ediyoruz" dedi. Ateş, hastanenin hijyen şartlarına uyduğunu gözlemlediklerini aktardı. Hastanede, 2003 yılından itibaren hasta sayısında artış yaşandığını vurgulayan Ateş, "Buradaki ihmal, sorumsuzluk. Buradaki sorumluluk ise AK Parti ve Sağlık Bakanlığı'na ait. Sanki bu ülkenin Sağlık Bakanı yok. Sağlık sorununun çözümü bu hastaneye devredilmiş" diye konuştu.

Ateş, hastanede dün saat 14:30'dan itibaren herhangi bir bebek ölümü gerçekleşmediğini de sözlerine ekledi.


CİHAN