kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Solana

AB'den AK Parti'ye 'yola devam' mesajı

AA
Solana: Türkiye aday ülke, bir şey değişmedi. Reformlar devam etmeli Verheugen: Türkiye'nin istikrara ve Avrupa'da dostlara ihtiyacı var..
AK Parti hakkındaki kapatma davasının hazine yardımının yarısının kesilmesiyle sonuçlanmasından sonra yapılan değerlendirmelere Avrupa Birliği de katıldı. AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Türkiye'nin AB üyeliğine aday ülke olduğunu ve bu konuda bir değişikliğin olmadığını söyledi. Solana, Almanya'da yayımlanan Bild am Sonntag gazetesinde yer alan açıklamasında, geçici sorunlardan dolayı Ankara'nın AB üyeliği yönündeki çabalara ara vermemesi gerektiğini belirterek, "Türkiye aday ülke, bunda bir değişiklik olmadı. Biz Türkiye'yi reform programına devam etmesi yönünde teşvik ediyoruz'' dedi.

"TÜRKİYE'YE DOST LAZIM"
AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Günter Verheugen de, AB ile müzakere sürecindeki hızın Türkiye'deki reform hızına bağlı olduğunu söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin modernleşme ve liberalleşme politikasını kararlılıkla daha da ileriye götürmesi gerektiğini belirten Verheugen, "Bunun için Erdoğan'ın Türkiye'de istikrara ve Avrupa'da da güvenilir dostlara ihtiyacı var'' diye konuştu.
Haberin fotoğrafları